Ιταλία: Τέλος οι δωρεάν βόλτες στη Βενετία – Έρχεται εισιτήριο εισόδου

16

Σε λίγους μήνες, όποιος προγραμματίζει μια ημερήσια βόλτα στη Βενετία, θα πρέπει να ξέρει ότι θα χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη. Η τοπική Αρχή αποφάσισε να δοκιμάσει ένα σύστημα εισιτηρίων από την άνοιξη του 2024.

Η Βενετία θα δοκιμάσει από την άνοιξη του επόμενου έτους ένα πολυσυζητημένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, δήλωσαν αξιωματούχοι, με τους ημερήσιους ταξιδιώτες να χρεώνονται πέντε ευρώ για να εισέλθουν στο ιστορικό κέντρο της ιταλικής πόλης. Αυτό αποφασίστηκε σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των τουριστών.

Πιο συγκεκριμένα, το εκτελεστικό όργανο του τοπικού συμβουλίου υποστήριξε την κίνηση αυτή λίγες εβδομάδες αφότου η πολιτιστική υπηρεσία του ΟΗΕ, η UNESCO, συνέστησε να προστεθεί η Βενετία στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που κινδυνεύει, εν μέρει, λόγω των επιπτώσεων του μαζικού τουρισμού.

«Η ρύθμιση των τουριστικών ροών σε ορισμένες περιόδους είναι απαραίτητη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσει η πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Luigi Brugnaro. «Η Βενετία θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, το σχέδιο, το οποίο συζητείται εδώ και καιρό, πρέπει ακόμη να εγκριθεί από το ευρύτερο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στις 12 Σεπτεμβρίου. Πολλές λεπτομέρειες είναι ακόμη ασαφείς, κυρίως σχετικά με το πόσα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα. Ωστόσο, το εκτελεστικό όργανο του συμβουλίου συμφώνησε σε μια δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, που πιθανότατα θα λαμβάνει χώρα σε αργίες και Σαββατοκύριακα την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024.

Οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και τα παιδιά κάτω των 14 ετών θα εξαιρεθούν, όπως και οι τουρίστες που διανυκτερεύουν στην πόλη, ανέφερε η τοπική αρχή σε ανακοίνωσή της.