Η Νάξος είναι υπέροχη και οι “Τρελο-Ναξιώτες” μας εξηγούν το γιατί

1,139

Δύο νέοι άνθρωποι από τη Νάξο, ο Νεκτάριος και η Μαρία, με εφαλτήριο την αγάπη τους για το νησί τους εδώ και κάμποσο καιρό έχουν ξεκινήσει ένα όμορφο εγχείρημα. Οι “Τρελοναξιώτες δεν είναι απλά ένα ακόμα ταξιδιωτικό page στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι η αφορμή για να θέλουμε να ταξιδέψουμε στο γραφικό Κυκλαδονήσι το συντομότερο δυνατόν!

1. Οι “τρελοναξιώτες” είναι ένα πολύ δραστήριο και όμορφο page με πολλούς ακόλουθους στο instagram. Ποια ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του; 

Η σελίδα των Τρελοναξωτών ξεκίνησε από ένα μόνο πράγμα και είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει και να πρωτοπορεί. Αυτό είναι η τεράστια ΑΓΑΠΗ και ο θαυμασμός που νιώθουμε για το νησί αυτό. Είμαστε απίστευτα τυχεροί που περπατάμε στη Νάξο κάθε μέρα και συγκινούμαστε κάθε φορά που θα δούμε -για παράδειγμα- ένα ηλιοβασίλεμα στην ορεινή Απείρανθο, οπότε με κίνητρο και αφορμή αυτό που νιώθουμε θέλαμε να το μεταδώσουμε στον κόσμο, ο οποίος δεν έχει την τύχη να βρίσκεται εδώ αλλά το έχει ανάγκη! Για εμάς λοιπόν όλο αυτό, όσο δύσκολο και αν είναι και αν απαιτεί πολύ προσωπικό χρόνο φέρνει κοντά όλο τον κόσμο που αγαπάει και του λείπει η Νάξος, μέσα σε μία σελίδα.

2. Πόσα άτομα είναι πίσω από αυτό το εγχείρημα και ποιες οι δράσεις σας;

Η σελίδα ξεκίνησε από τον Νεκτάριο Καλαβρό ο οποίος μεγάλωσε και διαμένει στη Νάξο και συγκεκριμένα στο Φιλώτι και μετά από κάποια χρόνια μπήκα στη σελίδα αρχικά του Facebook εγώ, η Μαρία Χαρέμη με καταγωγή από το Γλινάδο μας.
Καθημερινά, κατά βάση, φροντίζουμε να ανεβάζουμε εικόνες και βίντεο από όλο το νησί-παραλίες, χωριά, απόκρημνα μέρη,εκκλησίες- κάνουμε Live μεταδόσεις όπου βρεθούμε στο νησί, διοργανώνουμε νησιώτικα γλέντια, προβάλλουμε επιχειρηματίες του νησιού κατόπιν επικοινωνίας με τους ίδιους και κύριο μέλημα μας είναι να φέρνουμε κόσμο στο νησί και ΕΜΕΙΣ να είμαστε η έμπνευσή τους.
Γι’ αυτό και για δεύτερο χρόνο, συνεργαζόμαστε με τα ολοκαίνουρια ,deluxe, Naxos Enjoy Apartments, που βρίσκονται στη Χώρα της Νάξου,τα οποία με τη σειρά τους χάρη στους εκπληκτικούς ιδιοκτήτες τους τη γνωστή “Κυρία Μαρία” και το γιο της Κυριάκο, κάνουν προνομιακές τιμές στον κόσμο μας ώστε να μένουν όσο το δυνατόν περισσότερες μέρες στο νησί και να το γνωρίζουν μέσω των δικών μας συμβουλών! Γι’ αυτό και όποιος θελήσει να επισκεφτεί το νησί μας μπορεί σίγουρα να στραφεί σε εμάς!

3. Πείτε μας 3 must see μέρη της Νάξου

Εντελώς υποκειμενικά,θα το τονίσω, η Νάξος είναι ένα νησί που σε κάθε χλμ μπορείς να μαγευτείς και από κάτι! Σαν Μαρία, το μέρος που γαληνεύει η ψυχή μου είναι η ανθισμένη βουκαμβίλια στο Χαλκί της Νάξου. Δεν υπάρχει κάποιος να μη το φωτογραφίσει αυτό το μέρος ή να μη περπατήσει στα γραφικά στενάκια του χωριού και να μη μείνει άναυδος από το θέαμα.Το δεύτερο μέρος είναι η Πορτάρα που δεσπόζει στη Χώρα μας και η θέα που προσφέρεται όταν κάποιος την ανεβεί- ειδικά στην ώρα της δύσης του ηλίου- και συμπληρωματικά στην Πορτάρα η θέα που προσφέρεται από τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο-το “Θεολογάκι”. Τρίτος έρχεται ο λατρεμένος μου Άγιος Προκόπιος! Όταν πρόκειται να μιλήσω για αυτή την παραλία συγκινούμαι καθώς εκεί μεγάλωσα και πάντα εκεί θα θέλω να γυρίζω, σε αυτά τα κρυστάλλινα,”πισινάτα” νερά.

4. Νάξος vs χειμώνας. Πώς είναι η ζωή στο νησί αυτή την εποχή; Τι μπορεί να δει κάποιος;

Αν και παρεξηγημένα κατά τη δική μου άποψη, η Νάξος ως νησί θεωρείται ένας καλοκαιρινός προορισμός. Αυτό συμβαίνει γιατί αρκετοί δεν μας έχουν επισκεφτεί τις Απόκριες όπου τα ξεχωριστά σε ΟΛΗ την Ελλάδα έθιμα μας -οι ξακουστές Λαμπαδηφορίες, τα Μεθυδότεια και το Διονυσιακό Καρναβάλι μας- είναι ικανά να σε κάνουν να ερωτευτείς όχι μόνο το νησί αλλά και τη νοοτροπία των ντόπιων μας. Επιπλέον, Πάσχα στο νησί σημαίνει να βλέπεις ένα καταπράσινο αν και σε χαμηλές θερμοκρασίες νησί το οποίο σε προκαλεί να το εξερευνήσεις. Η Νάξος είναι ένα τεράστιο νησί, με αρκετά μεγάλο πληθυσμό ακόμα και τον χειμώνα γι αυτό τα περισσότερα μαγαζιά και εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά τόσο στη Χώρα όσο και στα ορεινά χωριά, οπότε δύσκολα θα νιώσεις την αίσθηση της μοναξιάς και της απραγίας που νομίζουν αρκετοί. Συνεπώς ελάτε Νάξο να τη γνωρίσετε και από άλλη σκοπιά και σας εγγυώμαι πως κάθε χρόνο θα επιστρέφετε σε αυτή και ίσως επιλέξετε να μείνετε και μόνιμα!

5. Με λίγες λέξεις τι είναι αυτό που κάνει μοναδική τη Νάξο;

Η Νάξος δεν είναι ένα νησί απλά για όλους εμάς…είναι συναίσθημα! Είναι αγάπη αυτό που νιώθουμε καθώς τα τοπία που γεμίζουν τα μάτια μας, μας κάνουν να ξεχνάμε κάθε δυσκολία της ζωής μας και μυρίζοντας αυτό το αεράκι της να προχωράμε παρακάτω με δύναμη! Η Νάξος είναι οι άνθρωποι της οι οποίοι είναι τόσο φιλόξενοι που σου ανοίγουν το σπίτι τους σε κάθε χαρά τους για να τα ζήσετε όλα μαζί αλλά και θα βοηθήσουν τον καθένα που το χρειάζεται απλόχερα.

Η Νάξος είναι τα απόκρημνα μέρη της που καθένας θα ξεκινήσει με προορισμό την Απείρανθο και θα κάνει χιλιάδες στάσεις να θαυμάσει εν τέλει και άλλα μέρη που δεν υπάρχουν στο χάρτη.
Η Νάξος είναι τα προϊόντα της που παράγονται από τους Ναξιώτες με μεράκι και φροντίδα, όπως η ξακουστή γραβιέρα μας και η πατάτα μας, καθώς και τα ζώα της που θα βλέπεις παντού τριγύρω σου καθώς θα είσαι στο αμάξι σου και θα πηγαίνεις οπουδήποτε. Η Νάξος σημαίνει ηρεμία, γαλήνη και είναι κάτι που το νιώθουν όλοι για αυτό και αν φύγουν πάντα θα επιστρέψουν σε αυτή και μόνιμα μάλιστα. Η Νάξος είναι μαγεία, είναι ένα μέρος που όταν κατέβεις από το πλοίο και βρεθείς μπροστά στη μεγαλοπρεπή Πορτάρα και την ασυναγώνιστη Χώρα της σε πιάνουν δάκρυα ευτυχίας, νιώθοντας τυχερός που γεννήθηκες και μεγάλωσες σε αυτό το νησί… Η Νάξος είναι η αγάπη μας!