Η Ελλάδα στους 3 κορυφαίους προορισμούς των Ευρωπαίων ταξιδιωτών

26

Tο 37% των ταξιδιωτών από την Ευρώπη σχεδιάζει διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι με την Ελλάδα να βρίσκεται στους 3 πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η εφαρμογή μετακινήσεων FREENOW στους χρήστες της.

Η έρευνα έδειξε ότι το 87% των Ελλήνων θα παραμείνουν στο εσωτερικό της χώρας αυτό το καλοκαίρι, με παραπάνω από τους μισούς να απολαμβάνουν χρόνο σε νησιά ή παραθαλάσσια μέρη. Ήδη, 1 στους 4 Έλληνες μεταθέτει τις διακοπές του για τον Σεπτέμβριο, ώστε να βρει χαμηλότερες τιμές εκτός σεζόν. Μόνο 1 στους 10 ερωτηθέντες είπε ότι δεν σχεδιάζει διακοπές φέτος.

Παράλληλα, σχεδόν το 83% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφερε ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, όπου το FREENOW app είναι ενεργό, είναι πιο ελκυστικές την περίοδο του καλοκαιριού, τόσο γι’ αυτούς ως κατοίκους της πόλης, όσο και για τους τουρίστες. Περισσότεροι από τους μισούς περνούν χρόνο στην παραλία, ενώ οι μισοί ακριβώς δηλώνουν ότι τα μουσικά φεστιβάλ είναι must για το καλοκαίρι.

Η FREENOW ρώτησε επίσης τους χρήστες της εφαρμογής πώς προτιμούν να μετακινούνται όταν βρίσκονται για διακοπές σε κάποια πόλη του εξωτερικού. Πάνω από το 68% των Ελλήνων ερωτηθέντων επιλέγουν ταξί ως το πιο άνετο μέσο για τη μεταφορά τους από το αεροδρόμιο προς την πόλη. Σύμφωνα με την ανάλυση, σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, η μέση διαδρομή ταξί από το αεροδρόμιο προς την πόλη είναι 30-40 λεπτά και το κόστος μπορεί να ποικίλει από €20-60 ανάλογα με την τοποθεσία του αεροδρομίου.

πηγή: tornosnews