Η Αθήνα στις καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για workcation το 2023

32

H Aθήνα είναι ανάμεσα στους 20 καλύτερους προορισμούς για συνδυασμό εργασίας και διακοπών (workcation) στην Ευρώπη για το 2023, σύμφωνα με κατάταξη που διαμόρφωσε η πλατφόρμα για διεθνείς μεταφορές χρημάτων MoneyTransfers.com.

Οι 20 κορυφαίοι προορισμοί προέκυψαν έπειτα από την αξιολόγηση έξι κριτηρίων τα οποία είναι σημαντικά για τους επαγγελματίες που επιλέγουν να εργαστούν εξ αποστάσεως, με τη Μαδρίτη να αναδεικνύεται ο απόλυτος προορισμός workation για αυτή τη χρονιά και με τη Βαρκελώνη και το Βουκουρέστι να ακολουθούν.

Η Αθήνα βρέθηκε στην 17η θέση της κατάταξης, και υστερεί έναντι των υπόλοιπων 19 πρωτευουσών σε επίπεδο ταχύτητας σύνδεσης στο διαδίκτυο αλλά και κατάλληλων χώρων για workation, ενώ το κόστος διανυκτέρευσης ανέρχεται σε 139 λίρες.

Η Μαδρίτη διασφάλισε την πρώτη θέση στην κατάταξη εξαιτίας του χαμηλού κόστους ζωής, της ταχύτητας των συνδέσεων στο διαδίκτυο και του πλούσιου οικοσυστήματος για workcation. Το μέσο κόστος διανυκτέρευσης δεν ξεπερνά τις 89,20 λίρες.

Η Βαρκελώνη ξεχώρισε στη δεύτερη θέση λόγω της γοητείας της, του επιχειρηματικού της πνεύματος και των κατάλληλων υποδομών της. Η πόλη διαθέτει 186 σύγχρονους χώρους εργασίας, γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και σχεδόν 5.000 δραστηριότητες.

Το Βουκουρέστι είναι το ανερχόμενο αστέρι στο workcation, με χαμηλές τιμές διαμονής, υψηλές ταχύτητες ίντερνετ και ζωντανή πολιτιστική ζωή.

πηγή: tornosnews