Γερμανικά ΜΜΕ: «Ο ελληνικός τουρισμός μεγάλος κερδισμένος της πανδημίας»

12

Το ευοίωνο μέλλον που προδιαγράφεται για τον ελληνικό τουρισμό το φετινό καλοκαίρι και το αυξημένο ενδιαφέρον των Γερμανών τουριστών για την Ελλάδα σχολίασε η ιστοσελίδα του Γερμανικού Δημοσιογραφικού Δικτύου RND.

Συγκεκριμένα με ένα δημοσίευμα με τίτλο «Ο ελληνικός τουρισμός μεγάλος κερδισμένος της πανδημίας», αναφέρει ότι «τέσσερις στους πέντε Γερμανούς έχουν στραμμένο το μυαλό στις φετινές διακοπές», όπως δείχνει τουριστική ανάλυση της εταιρείας Έρευνα Διακοπές και Ταξίδια (FUR).

Αναλυτικά η ιστοσελίδα αναφέρει:

«Στις 30 Ιανουαρίου περίπου 3,5 εκατομμύρια πελάτες της TUI είχαν κάνει κρατήσεις για το καλοκαίρι, που αντιστοιχεί περίπου στο 72% του 2019, την ίδια περίοδο. Το ποσοστό εκείνων που προβαίνουν για πρώτη φορά σε κράτηση ξεπερνά το 100% σε σύγκριση με το 2019. Στις κορυφαίες προτιμήσεις των Γερμανών βρίσκεται η Ελλάδα. Ήδη το 2020 οι τουρίστες προτίμησαν μαζικά την Ελλάδα, κάτι που δεν περίμενε σχεδόν κανείς. Οι αεροπορικές μετακινήσεις έφθασαν το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου το 86% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη ήταν μόλις 40%.

Για το 2022 οι προοπτικές είναι ρόδινες: «Η τάση θα συνεχιστεί, δηλώνει ο εκπρόσωπος της TUI Άαγκε Ντίνχαουπτ στο δημοσιογραφικό δίκτυο RND και υπολογίζει ότι φέτος θα μεταφέρει στην Ελλάδα 3 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ πριν από την κρίση, το 2019, μετέφερε 2,8 εκατομμύρια. Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα και Κως είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί. Στα νησιά αυτά οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα, την ώρα που εξαντλούνται εν μέρει τα ελεύθερα δωμάτια. Ο εκπρόσωπος της TUI δηλώνει πάντως ότι ιδίως “φέτος θα είναι πιο δύσκολο για εκείνους που θέλουν να κλείσουν την τελευταία στιγμή να βρουν χαμηλότερη τιμή”».

Αισιόδοξος για φέτος εμφανίζεται και ο κορυφαίος γερμανικός tour operator TUI. Μάλιστα ο επικεφαλής της, ο οποίος είχε πρόσφατα τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι: “Αναμένουμε ένα δυνατό καλοκαίρι 2022”.