Γερμανία: Έφυγε ο γηραιότερος αυτοκρατορικός πιγκουίνος του κόσμου

16

Η λεγόμενη «γιαγιά» όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά, ο γηραιότερος αυτοκρατορικός πιγκουίνος στον κόσμο πέθανε στο Βούπερταλ στην ηλικία ρεκόρ των τουλάχιστον 46 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου του Βούπερταλ. ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος ζούσε εκεί από το 1975.

«Ο ζωολογικός κήπος του Βούπερταλ πενθεί τον γηραιότερο αυτοκρατορικό πιγκουίνο του. Η «γιαγιά», όπως ήταν γνωστός ο ηλικιωμένος θηλυκός πιγκουίνος, έπρεπε να υποβληθεί σε ευθανασία στις 11 Νοεμβρίου σε ηλικία τουλάχιστον 46 ετών. Ήταν μακράν ο παλαιότερος αυτοκρατορικός πιγκουίνος σε ζωολογικό κήπο στον κόσμο. Στη φύση, οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι έχουν προσδόκιμο ζωής έως 20 χρόνια. Ο γηραιότερος εν ζωή αυτοκρατορικός πιγκουίνος υπό ανθρώπινη επίβλεψη τώρα είναι 37 ετών», αναφέρεται στην ανάρτηση του ζωολογικού κήπου.

Σύμφωνα με το ζωολογικό πάρκο, η ακριβής ηλικία δεν είναι γνωστή. Αλλά το 1975 ήταν ένας από τους πρώτους δώδεκα αυτοκρατορικούς πιγκουίνους στη νεόκτιστη εγκατάσταση. «Τότε ήταν ήδη τουλάχιστον ενός έτους, όπως μπόρεσε να διαπιστωθεί από το χρώμα του ράμφους του. Το αυγό προερχόταν από την Ανταρκτική, εκκολάφτηκε στη Νότια Αφρική και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Βούπερταλ μαζί με έντεκα άλλους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους, αναφέρει στη συνέχεια η ανάρτηση στο Facebook.

Τις τελευταίες μέρες της ζωής της, η «γιαγιά» δεν μπορούσε καν να φάει και μόλις που μπορούσε να κινηθεί. Δεδομένου ότι η κατάσταση δεν βελτιώθηκε παρά την κτηνιατρική θεραπεία, το ζωολογικό πάρκο αποφάσισε μετά μεγάλης του λύπης να υποβάλει τον αυτοκρατορικό πιγκουίνο σε ευθανασία.