Εξαιρετικά χαμηλές έως ανύπαρκτες οι κρατήσεις στη Ρόδο – Τι δήλωσε στο Passenger ο Πρόεδρος Ξενοδόχων

2,502

Γράφει ο Βασίλης Κούρος

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο πολύ στενεύουν τα περιθώρια για τον τουριστικό κλάδο. Οι ανύπαρκτες κρατήσεις δυσχεραίνουν την κατάσταση και την έναρξη της τουριστικής σεζόν με τους επαγγελματίες της Ρόδου να δηλώνουν ότι αρκετά ξενοδοχεία δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν από τον Ιούλιο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων της Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος στο Passenger.gr «οι κρατήσεις των ξενοδοχείων της Ρόδου μέχρι και σήμερα, είναι εξαιρετικά χαμηλές έως ανύπαρκτες, τα πάντα είναι στον αέρα και δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις». Μεταξύ άλλων προσέθεσε ότι «το άνοιγμα του τουρισμού αναμένεται στις 14 Μαΐου, ωστόσο, θεωρώ πως το πιλοτικό άνοιγμα θα μπορούσε να είναι τον Ιούλιο.»

«Ίσως να χρειαστεί μια πενταετία να καλυφθούν τα κενά που δημιούργησε ο κορωνοϊός», αναφέρει χαρακτηριστικά εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο το μεγάλο πλήγμα που έχει δεχθεί ο τουρισμός.

Έφτασαν στο νησί 189 Ολλανδοί τουρίστες

189 Ολλανδοί τουρίστες, ηλικίας 18-70 ετών που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα για το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου, έφτασαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Ρόδο.

Οι διακοπές θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου και οι επισκέπτες αυτοί θα πληρώσουν 399 ευρώ για οχταήμερες διακοπές all-inclusive σε ξενοδοχείο της πόλης, από το οποίο δεν θα επιτρέπεται να βγουν ούτε στην παραλία.

Θα έχουν δύο συνοδούς και όλοι τους θα έχουν ήδη κάνει μοριακό τεστ με αρνητικό φυσικά αποτέλεσμα, τρεις ημέρες πριν και λίγο πριν φύγουν, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναχώρησης θα υποβληθούν και σε rapid test. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψουν. Σύμφωνα με τις οδηγίες, τρεις ημέρες πριν φύγουν από τη Ρόδο θα υποβληθούν και πάλι σε μοριακό τεστ και λίγες ώρες πριν ταξιδέψουν θα κάνουν ξανά ένα rapid test.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Ρόδου, το εν λόγω πρόγραμμα, «προσέφερε τρομερή δημοσιότητα στο νησί, πάρα πολύ μεγάλη προβολή, γράφτηκαν αρκετά δημοσιεύματα, τίποτα δεν πήγε στραβά. Είμαστε χαρούμενοι γιατί ήδη έχει πέτυχει ένα πολύ μεγάλο μέρος διαφήμισης του νησιού».

«Ο κόσμος, όπως και εμείς, θέλουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου»

Η μείωση του Φ.Π.Α διαμονής, η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και φυσικά τα φθηνότερα τιμολόγια ενέργειας για τα ξενοδοχεία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περίοδο, αναφέρει ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι  “ο κόσμος, όπως και εμείς, θέλουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”.

Όσον αφορά το θέμα των οφειλών της TUI τόνισε ότι η εταιρεία έχει ακολουθήσει τον διακανονισμό που ζήτησε και η προσωπική του εκτίμηση είναι ότι η Γερμανική Κυβέρνηση για ένα με δύο χρόνια θα την προστατέψει.