Έτσι θα τρώμε στα εστιατόρια όταν ανοίξουν; Το παράδειγμα της Ιταλίας

103

Προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν ξανά τα καταστήματα, στην Ιταλία ετοιμάζουν ένα πείραμα με εστιατόρια που θα θυμίζουν…φυλακές!

Ο Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε πως η Ιταλία, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε άρση των περιοριστικών μέτρων στις 4 Μαΐου, σε μια προσπάθεια να επανέλθει η χώρα στους κανονικούς της – όσο είναι εφικτό – ρυθμούς. Η κυβέρνηση προετοιμαζόταν για την επανέναρξη των επιχειρήσεων και εργάστηκε συστηματικά με τους επιστήμονες και τους ειδικούς για την κατάρτιση ενός αποτελεσματικού προγράμματος για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Σε αυτό το αγκάθι των εστιατορίων παρέμενε και έτσι πλέον πειραματίζονται με διάφορες ιδέες.

Μία πρωτότυπη εγκατάσταση

Έτσι, μία πρώτη δοκιμή έκανε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Il Ciak στην περιοχή Τραστέβερε της Ρώμης, που δοκίμασαν μια πιθανή νέα εγκατάσταση που περιλαμβάνει την τοποθέτηση πλέξιγκλας στην μέση του τραπεζιού ως διαχωριστικό. Το ζευγάρι κάθισε σε ένα τραπέζι δύο ατόμων και στο μέσο του τραπεζιού και κατά μήκος έχει τοποθετηθεί ένα κομμάτι πλέξιγκλας.

«Θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει ο κόσμος στην άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά προς το παρόν είναι η μόνη λύση» εξηγεί ο Βαλέριο Καλντερόνι.

Στα ύψη η τιμή του πλέξιγκλας

Ωστόσο, ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Nuova Giga Print srl που έφτιαξε τα πλέξιγκλας αυτά και που ασχολείται με την παραγωγή συσκευών ασφαλείας για εμπορικές εγκαταστάσεις, όπως λέει «η τιμή του πλέξιγκλας έχει φτάσει στα ύψη, λόγω της αυξημένης ζήτησης».

Φωτογραφίες: Ansa via ΑΠΕ-ΜΠΕ