Επιστροφή στη φύση: Μία από τις ταξιδιωτικές τάσεις του 2021

212

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει αλλάξει τις συνήθειες μας και φυσικά τα ταξίδια μας. Παρόλα αυτά διάφορες έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει μια μεγάλη προθυμία για ταξίδια. Μία ταξιδιωτική τάση που θα κυριαρχήσει το 2021, σε μια προσπάθεια οι τουρίστες να μείνουν μακριά από τις πολυσύχναστες περιοχές, είναι οι υπαίθριες διακοπές!

Οι ταξιδιώτες το 2021 θα επιστρέψουν στη φύση αναζητώντας καθαρό αέρα, εκδρομές με ελεύθερο camping, πεζοπορίες κλπ και σίγουρα θα αποφύγουν τις ουρές στα αξιοθέατα μεγάλων πόλεων. Τα εθνικά πάρκα αναμένεται να μπουν στην κορυφή των προτιμήσεων και οι εξερευνήσεις θα είναι στα must ενός ταξιδιού.

Διακοπές σε αγρόκτημα

Τα τελευταία χρόνια ο αγροτουρισμός αποκτά φανατικό κοινό ολοένα και περισσότερο. Πολλοί είναι εκείνοι που πλέον θα επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους σε κάποια φάρμα ή αγροκτήματα, ή ακόμα και σε κάποιο ξενοδοχείο το οποίο μπορεί και φέρνει τον πελάτη του σε επαφή με την ύπαιθρο. Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετά αγροτουριστικά καταλύματα τα οποία διαθέτουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις έτσι ώστε ο επισκέπτης να κάνει διακοπές απολαμβάνοντας το μεγαλείο της φύσης!

Camping, η σταθερή αξία

Αναμφίβολα ο κορωνοϊός στάθηκε η αφορμή για να ανακαλύψουν πολλοί την εμπειρία της διαμονής σε κάμπινγκ! Στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι αποδράσεις στη φύση γίνονται όλο και πιο ελκυστικές. Οι ταξιδιώτες προτιμούν ανοιχτούς χώρους με ωραία θέα όχι μόνο για να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον αλλά και να ανακτήσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Glamping, η πολυτελής εκδοχή του camping

Και επειδή το camping δεν είναι για όλους, καθώς είναι δύσκολο, θέλει εξοπλισμό, ανοχή στη ζέστη αλλά και στη φασαρία, ήρθε το glamping!  Με τον όρο «glamping» νοείται η εμπειρία πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε τουριστικά καταλύματα στην ύπαιθρο που ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν διαφοροποιημένους τύπους διαμονής σε δομές ήπια εναρμονισμένες στο φυσικό περιβάλλον, συνδυάζοντας υψηλή αισθητική και παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.