ΕΟΤ Σκανδιναβίας: Προβολή της Ελλάδας στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Σουηδίας

7

Οι αγαπημένοι προορισμοί της Ελλάδας για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ενθουσίασαν τους καλεσμένους του ΕΟΤ Σκανδιναβίας στις δύο εκδηλώσεις με θέμα «GREECE- AN LGBTIQ+ FRIENTLY DESTINATION» που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο εκδηλώσεων Gälaren Glykanisos στο Γκέτεμποργκ και στο Παλάτι Van Der Nootska Palatset (https://vandernootska.se/ ) στην Στοκχόλμη, Παρασκευή και Σάββατο 25 και 26/10/2024.

Στιγμιότυπο από το χώρο της εκδήλωσης στο Παλάτι Van Der Nootska Palatset στην Στοκχόλμη.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία ΕΟΤ Σκανδιναβίας αναλυτική παρουσίαση των αγαπημένων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προορισμών της Ελλάδας.

 

Rainbow map.

 

Η χώρα μας έχει αναγνωριστεί ως ο 38ος πιο φιλικός LGBTQI+ προορισμός στον κόσμο από τον δείκτη Spartacus Gay Travel Index ενώ για φέτος (2024) η Rainbow Europe την κατέταξε στην 6η θέση ανάμεσα σε 49 χώρες με ποσοστό 70,78 % ως ΛΟΑΤΚΙ+ φιλική χώρα, με (6) διαφορετικά κριτήρια επιλογής όσον αφορά στα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας.(https://rainbowmap.ilga-europe.org/countries/greece/).

Στιγμιότυπo από την παρουσίαση της Ελλάδας ως φιλικού προς την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ προορισμού στο Γκέτεμποργκ.

Κατά την παρουσίαση προβλήθηκαν τα θεματικά βίντεο του Ε.Ο.Τ. GASTRONOMY, MODERN & ANCIENT CULTURE, SUMMER ACTIVITIES καθώς και το “Greece. A Life Changing Experience”.

Αριστερά και δεξιά τα μέλη της μουσικής μπάντας FORTISSIMO QUARTET. Στο κέντρο από αριστερά ο manager κ. George Zapartas της διοργανώτριας Medelhavets Production & Events, η αξιότιμη Πρέσβυς της Ελλάδας στη Σουηδία κα Αικατερίνη Φουντουλάκη και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Υπ. ΕΟΤ Σκανδιναβίας κα Μαρία Ζευγουλά.

Ακολούθησε παράθεση δείπνου στους καλεσμένους συνοδεία της μουσικής μπάντας FORTISSIMO QUARTET, που είχε προσκληθεί από τους διοργανωτές ειδικά για τις εκδηλώσεις από την Ελλάδα.

Η αξιότιμη πρέσβυς της Ελλάδας στην Σουηδία κα Αικατερίνη Φουντουλάκη απευθύνει χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους.

Η Πρέσβης της Ελλάδας στη Σουηδία, κα Αικατερίνη Φουντουλάκη, παρέστη στην εκδήλωση και σε σύντομο χαιρετισμό της υπογράμμισε τη σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία και επισήμανε ότι το 2023 η Ελλάδα δέχτηκε περισσότερους από 32 εκατομμύρια επισκέπτες, γεγονός που την κατατάσσει μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και παγκόσμιο επίπεδο.

Εξέφρασε, επίσης, ιδιαίτερη ικανοποίηση που εκατοντάδες χιλιάδες Σουηδοί επιλέγουν για τις ετήσιες διακοπές τους την Ελλάδα, συνδυάζοντας μοναδικά αξιοθέατα, θαυμάσιο καιρό, υπέροχες θάλασσες, απολαυστική γαστρονομία, έντονη νυχτερινή διασκέδαση και φιλικό προς την LGBTQ κοινότητα περιβάλλον.

Από αριστερά ο manager κ. George Zapartas της διοργανώτριας Medelhavets Production & Events, ο κ. Pontuz Bjelfman (4ος από αριστερά) Πρόεδος Ομίλου MEDIA QX Förlag – QX magazine με το σύζυγό του (2ος από αριστερά), η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας Μαρία Ζευγουλά, η Αντιδήμαρχος Δήμου Östersund κα Effi Kourlos και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Solna κ. Georgios Kontorinis.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των συλλόγων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Σουηδίας Svenska Pride (www.svenskapride.se), Στοκχόλμης Stockholm Pride (www.Stockholmpride.org), Γκέτεμποργκ Westpride (www.westpride.se) και Μπορός boraspride (www.boraspride.se), οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την νησιωτική Ελλάδα και τους city break προορισμούς της. Επίσης παραυρέθηκαν δημοσιογράφοι και bloggers του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ και του εξειδικευμένου περιοδικού QX magazine, καθώς και εκπρόσωποι τουριστικών πρακτόρων.

Δημοσιογράφοι, bloggers. Henrik Salen, Δημοσιογράφος Batmedia.se/Marina Media Sverige AB (1ος αριστερά), Markus Olsson, Δημοσιογράφος/Blogger mittgrekland.se (4ος αριστερά), Susanne Nilsson, CEO & Founder First Class Magazine (6η αριστερά).

INFO

Στοιχεία που αφορούν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Σουηδίας, σύμφωνα με τον Οργανισμό της Ε.Ε. European Union Agency For Funtamental Rights:

Υπηκοότητα: 90% Σουηδοί και 10 % Άλλο. Οικογενειακή κατάσταση: 62% Μόνοι, 20% έγγαμοι με ίδιο φύλο, 11% έγγαμοι με άλλο φύλο, 4% διαζευγμένοι και 2% σε διάσταση.

Διαμονή (size of household): 40% μένουν μόνοι. Εργασία (working status): 5% αυτοαπασχολούμενοι και 59% εργαζόμενοι με μισθό.

Οικονομική άνεση/ διαβίωση: 23% Πολύ εύκολα, 24% εύκολα, 26% αρκετά εύκολα.

Υφίστανται διακρίσεις (Discrimination): 68% Όχι και 32% Ναι.

Ανοιχτοί στην κοινωνία: 21% Ποτέ, 18% Σπάνια, 23% Μέτρια και 38% Πολύ.