Δύο περιοχές της Ελλάδας στους 20 πιο δημοφιλείς γαστρονομικούς προορισμούς του κόσμου

9

Δύο ελληνικές τοποθεσίες, βρίσκονται στους είκοσι πιο δημοφιλείς διατροφικούς προορισμούς του κόσμου, σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύει το rankingroyals με πηγή έρευνας το tripadvisor.

Στην πρώτη θέση, είναι η πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, δεύτερη η πρωτεύουσα της Ιταλίας Ρώμη, ενώ στην Τρίτη θέση, βρίσκεται η Κρήτη. Στην 15η θέση της κατάταξης βρίσκεται η Αθήνα.

Η πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι, έχει μια διατροφική κουλτούρα που φημίζεται για την αυθεντικότητα και τις πλούσιες γεύσεις της, προσελκύοντας τους λάτρεις του φαγητού σε όλο τον κόσμο. Πολλές δραστηριότητες που σχετίζονται με το φαγητό είναι διαθέσιμες για τους επισκέπτες της πόλης, όπως εκδρομές για καλοφαγάδες, μαθήματα μαγειρικής και μια ζωντανή σκηνή εστίασης. Αυτές οι δραστηριότητες παρέχουν την ευκαιρία να εξερευνήσετε την τοπική κουλτούρα τροφίμων και να γευτείτε αυθεντικά βιετναμέζικα πιάτα.

Η Ρώμη, αναγνωρίζεται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς φαγητού στον κόσμο. Η διατροφική κουλτούρα της Ρώμης είναι βαθιά ριζωμένη στην πλούσια ιστορία της, τις παραδοσιακές συνταγές και το πάθος της για φρέσκα, υψηλής ποιότητας υλικά.

Η Κρήτη φημίζεται για την αφθονία φρέσκων θαλασσινών, τα τοπικά πιάτα και τις μοναδικές σπεσιαλιτέ της. Ορισμένα δημοφιλή τοπικά πιάτα περιλαμβάνουν τη σαλάτα «ντάκο», πιάτα με βάση τα λαχανικά, σαλιγκάρια, ζυμαρικά, πιάτα με βάση το σιτάρι, γαμοπίλαφο και κρητικά πιάτα με κρέας. Η κουζίνα της Κρήτης περιέχει φρέσκα, τοπικά συστατικά, όπως ελαιόλαδο, βότανα και διάφορα παραδοσιακά προϊόντα.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί τους 20 πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου.

aderh

 

 

 

πηγή: dnews.gr