Δέκα χώρες με αυστηρούς νόμους για τους ταξιδιώτες

95

Αν θέλετε να επισκεφτείτε τις παρακάτω χώρες πρέπει πρώτα να μάθετε ορισμένα πράγματα.

Κάθε χώρα έχει το δικό της σύνολο κανόνων και εθίμων. Ως υπεύθυνοι ταξιδιώτες, πρέπει να είστε πάντα προσεκτικοί σχετικά με το τι παίρνετε μαζί σας και πώς πρέπει να συμπεριφέρεστε στο εξωτερικό, ώστε να είστε σεβαστοί στους ντόπιους και να μείνετε έξω από προβλήματα. Διαφορετικά, ενδέχεται να σας επιβληθούν πρόστιμα. Ή ακόμα χειρότερα να σας απελάσουν ή να σας οδηγήσουν σε κράτηση για κάτι που σας φαίνεται εντελώς φυσιολογικό, που όμως δεν είναι.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε δέκα χώρες που επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες για τους επισκέπτες τους. Ορισμένοι κανόνες, κυρίως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι παρόμοιοι, ενώ άλλοι είναι εξαιρετικά περίεργοι και όμως ισχύουν. Τώρα, θα έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι να περιμένετε εάν τύχει να ταξιδέψετε στις χώρες που αναφέρουμε πιο κάτω.

1. Μην είστε διαχυτικοί με το ταίρι σας στα ΗΑΕ

Ενώ μια δημόσια έκφραση αγάπης είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό στο δυτικό κόσμο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν το εκτιμούν. Το φιλί, το αγκάλιασμα, ακόμη και το κράτημα των χεριών θεωρούνται σοβαρά αδικήματα.

2. Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε δεν αστειεύεται

Ο Emmerson Mnangagwa δεν αστειεύεται. Εάν σας πιάσουν να τον χλευάζετε, θα μπείτε σε μεγάλους μπελάδες.

3. Όχι απρεπείς χειρονομίες στο Κατάρ

Οι περισσότερες χώρες στην αραβική χερσόνησο έχουν πολύ παρόμοιους κανόνες για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κάποιος δημόσια. Το να γυρίσετε για παράδειγμα το μεσαίο δάχτυλο του χεριού σας μπορεί να σας δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο Κατάρ.

4. Θέλετε να τραβήξετε φωτογραφίες αστυνόμους και στρατιώτες; Όχι στο Ισραήλ

Όταν επισκέπτεστε το Ισραήλ, ετοιμαστείτε για έναν εξονυχιστικό έλεγχο κατά την άφιξή σας (αλλά και την αναχώρησή σας). Η εμπειρία είναι σίγουρα τρομακτική για ορισμένους, αλλά δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει από το να επισκεφτείτε το μέρος. Ενώ βρίσκεστε στη χώρα, αποφύγετε τη λήψη φωτογραφιών από τις στρατιωτικές και άλλες αρχές και θα είστε εντάξει.

5. Οι «νόμοι αξιοπρέπειας» της Σαουδικής Αραβίας

Οι «νόμοι αξιοπρέπειας» της Σαουδικής Αραβίας αναμένουν από τις γυναίκες να μην φορούν στενά ρούχα και να μην υποδεικνύουν «ακατάλληλη συμπεριφορά».

6. Προσοχή με τις φωτογραφίες και τα βίντεο στην Κίνα

Η κινεζική κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα μαζί σας εάν φέρετε δεδομένα ήχου και βίντεο που απεικονίζουν τον «δυτικό / καπιταλιστικό» τρόπο ζωής. Οι επισκέπτες πρέπει να καταλάβουν ότι η Κίνα παρακολουθεί τους πολίτες της πολύ στενά και αμέτρητοι ιστότοποι και εφαρμογές που θεωρούμε δεδομένες απαγορεύονται εκεί.

7. Η Ιαπωνία περνά από το μικροσκόπιο τη χρήση φαρμάκων

Πολλά φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή ή ακόμη και κάποια συνταγογραφούμενα φάρμακα θεωρούνται παράνομα, οπότε φροντίστε να ερευνήσετε εάν μπορείτε να πάρετε το φάρμακό σας στην Ιαπωνία.

8. Στο Ιράν όλοι πρέπει να σέβονται τον ενδυματολογικό κώδικα

Το Ιράν είναι ένα σπίτι για απίστευτα φιλικούς ανθρώπους και σε αντάλλαγμα το μόνο που θα σας ζητηθεί είναι να σεβαστείτε τον πολιτισμό τους. Οι γυναίκες καλούνται να είναι εξαιρετικά προσεκτικές με τις ενδυματολογικές επιλογές τους και να προτιμούν ρούχα τα οποία δεν αφήνουν ακάλυπτα τα γόνατα και τους ώμους.

9. Προσοχή στο Ντουμπάι

Αν δεν σέβεστε την τοπική κουλτούρα, μπορεί να πληρώσετε πρόστιμο που θα σας κοστίσει περισσότερο από ένα αεροπορικό εισιτήριο για να επιστρέψετε στην πατρίδα σας. Είναι παράνομο να τριγυρίζετε μεθυσμένοι και να χρησιμοποιείτε VPNs.

10. Ξεχάστε τις τσίχλες στη Σιγκαπούρη

Οι νόμοι της Σιγκαπούρης είναι τόσο διάσημοι όσο και η ένδοξη οικονομία της πόλης. Μην μασάτε τσίχλα έξω και μην τις κουβαλάτε καν μαζί σας. Η Σιγκαπούρη είναι η επιτομή της καθαριότητας: δεν είναι περίεργο, καθώς και τα απορρίμματα και το κάπνισμα απαγορεύονται. Επίσης, μην περνάτε το δρόμο με κίνηση από σημείο που δεν έχει διάβαση.

Πηγή: The Travel