Churros: Οι λουκουμάδες των Ισπανών

686

Σπιτικά churros. Εύκολη συνταγή για τέλεια λουκουμαδάκια με σοκολάτα έτσι όπως τα τρώνε σε Ισπανία και Λατινική Αμερική. Τέλειο γλυκό, οικονομικό και χωρίς ζάχαρη!

Δείτε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου:

Υλικά

1 φλ. νερό
2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
3 κ.σ. βούτυρο καρύδας (ή μαργαρίνη)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα κανέλα
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
λάδι για τηγάνισμα
κρυσταλλική στέβια και κανέλα για πασπάλισμα

Για τη σάλτσα σοκολάτας

150 γραμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
1/4 φλ. κρέμα καρύδας
1 κ.σ. βούτυρο καρύδας (ή μαργαρίνη)
1 κ.γλ. μέλι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή για τα σπιτικά τσούρος (churros) φτιάχνοντας πρώτα τη ζύμη.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο καρύδας (ή μαργαρίνη), αλάτι, την κρυσταλλική στέβια και την κανέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο καρύδας και να πάρουν βράση.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ζύμη στην κατσαρόλα.

Βάζουμε τη ζύμη για τα τσούρος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε για 1 λεπτό με το γάντζο να κρυώσει ελαφρά.

Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Στο τέλος θα έχουμε μια ζύμη που μοιάζει με τσίχλα.

Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με μεγάλη μύτη αστέρι για να σχηματίσουμε τα churros.

Σε κατσαρόλα πλατιά με μπόλικο καυτό σπορέλαιο κόβουμε τσούρος – μακρόστενα λουκουμαδάκια.

Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τα βουτάμε σε στέβια και κανέλα και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με σοκολάτα.
Για τη σοκολάτα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν.