«Χάρτη» για vegan και vegetarian επισκέπτες σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης

31

 

Ένα γαστρονομικό “χάρτη” vegan και vegetarian επιλογών, που θα δίνει στους επισκέπτες της πόλης την δυνατότητα να έχουν αξιόπιστη ενημέρωση, σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η παρουσίαση έγινε από την εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα τουρισμού και διεθνών σχέσεων Μαρία Καραγιάννη, κατά τη διάρκεια ημερίδας του κεντρικού δήμου, στο πλαίσιο της 35ης έκθεσης τουρισμού Philoxenia.

Ο “χάρτης” αυτός αναμένεται να δώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της πόλης, το οποίο, από άποψη γαστρονομικού ενδιαφέροντος, είναι πολυσχιδές και πολυμορφικό, αφού η Θεσσαλονίκη είναι μία πολυπολιτισμική πόλη και το “αποτύπωμα” αυτό αναδεικνύεται μέσα από γεύσεις και αρώματα που όχι μόνο δεν έχουν αλλοιωθεί στο πέρασμα του χρόνου, αλλά, είναι ακόμα πιο ισχυρά και, πολλές φορές, ικανά να αποτελέσουν και ιδιότυπα brand τουρισμού.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με στοιχεία ιστοσελίδας που περιέχει καταστήματα εστίασης vegan και vegetarian, υπάρχουν τέσσερα vegan εστιατόρια, 35 vegetarian και 325 καταγεγραμμένα ως καταστήματα που μπορούν να παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες.