Caprese: Η διάσημη σαλάτα της Ιταλίας – Πολύχρωμη και πεντανόστιμη

17

Η Caprese Ιταλική Σαλάτα , φτιάχνεται με φρέσκια μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό. Με καταγωγή την Ιταλία και συγκεκριμένα το Capri,από όπου πήρε και το όνομά της! Επίσης λέγεται και Τricolore, λόγω των τριών χρωμάτων κόκκινο-άσπρο-πράσινο που είναι και τα χρώματα της Ιταλικής σημαίας!

Υλικά

  • 2 κεφάλια φρέσκια μοτσαρέλα
  • 3 ντομάτες
  • 5-6 φύλλα βασιλικού
  • Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο αγνό παρθένο
  • Αλάτι (ανθό αλατιού)

Οδηγίες

  1. Αφήνουνε τις ντομάτες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    Κόβουμε τις ντομάτες και την μοτσαρέλα σε ισόπαχες φέτες.
  2. Σε μια πιατέλα βάζουμε στρώνουμε τις φέτες από τις ντομάτες και την μοτσαρέλα.
    Προσθέτουμε τον βασιλικό, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.