Αυτό είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου!

36

Το Hang Son Doong, είναι το μεγαλύτερο γνωστό σπήλαιο του πλανήτη. Δεν έχουν περάσει ούτε δυο δεκαετίες από την τυχαία ανακάλυψη ενός ντόπιου αγρότη και η ανάγκη να εξερευνηθεί το εσωτερικό του τεράστιου σπηλαίου από ειδικούς επιστήμονες έγινε εντονότερη το 2009.

Συγκεκριμένα, η πρώτη επιστημονική εξερεύνησή του έγινε πριν από πέντε χρόνια, και πριν από λίγο καιρό ο φωτογράφος Ryan Deboodt είχε την δυνατότητα να είναι ένας από τους λίγους επισκέπτες που μπόρεσαν να περιηγηθούν στο δαιδαλώδες εσωτερικό του. Μαζί του είχε ένα drone και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Ο Ho Khanh, από καθαρή τύχη, είχε ανακαλύψει μια κρυφή είσοδο για το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής σπήλαιο του κόσμου, ένα μεγαθήριο πέντε φορές μεγαλύτερο από κάθε γνωστό σπήλαιο, που είχε μείνει κρυφό από το ανθρώπινο μάτι για εκατομμύρια χρόνια.

 

Το σπήλαιο πιστεύεται ότι έχει σχηματιστεί τουλάχιστον πριν από δυο εκατομμύρια χρόνια και δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτός ο «κρυφός κόσμος» κατάφερε να δημιουργήσει ακόμα και το δικό του κλίμα.

Οι επιστήμονες κατέγραψαν ότι το σπήλαιο παράγει δικά του σύννεφα βροχής και ότι μέσα στην πάροδο του χρόνου υπήρξαν υγρές και ξηρές περίοδοι.