Αυτή η πόλη της Ευρώπης ανακηρύχθηκε η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς

13

H Ευρώπη διαθέτει μοναδικές χώρες με πλούσια ιστορία, εκπληκτικές παραλίες, εστιατόρια, μουσεία, τουριστικά μέρη για όλα τα γούστα αλλά και μερικές από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου.

Δεν είναι απλώς ένα υπέροχο μέρος για να ταξιδέψει κανείς, αλλά είναι και ένα εξαιρετικά χαρούμενο μέρος για να ζήσει. Σύμφωνα με νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχεδόν εννέα στους δέκα ανθρώπους στην Ευρώπη είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή στην πόλη τους.

Ενώ η έκθεση δείχνει ότι η ικανοποίηση από τη ζωή σε όλη την Ευρώπη έχει μειωθεί ελαφρώς από το 2019, εξακολουθεί να έχει ένα αρκετά αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Αλλά πού στην Ευρώπη είναι οι άνθρωποι πιο ευτυχισμένοι;
H καλύτερη πόλη της Ευρώπης για να ζει κανείς

Η Ζυρίχη είναι το μέρος που ανακηρύχθηκε η πιο κατάλληλη πόλη της Ευρώπης για να ζει κανείς στην έκθεση του 2023.

Η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας ξεπέρασε τις άλλες 82 πόλεις που ρωτήθηκαν σε ολόκληρη την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία, με βάση τις απαντήσεις από περισσότερους από 71.000 κατοίκους.

Οι κάτοικοι της Ζυρίχης ήταν ως επί το πλείστον ευχαριστημένοι με τις δουλειές τους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, την ποιότητα του αέρα και την οικονομική τους κατάσταση.

Μια κατηγορία όπου η πόλη δεν τα πήγε τόσο καλά ήταν οι τιμές των κατοικιών, καθώς μόνο το 11% περιέγραψε ότι βρήκε ένα οικονομικό μέρος για να ζήσει «εύκολα». Ωστόσο, η Ζυρίχη σημείωσε ένα εκπληκτικό ποσοστό ικανοποίησης 97% συνολικά.

Στις υπόλοιπες θέσεις της λίστας φιγουράρουν ευρωπαϊκές πόλεις από τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Σουηδία αλλά και τη Ρουμανία και την Πορτογαλία.

Η χειρότερη πόλη για να ζει κανείς στην Ευρώπη

Στο άλλο άκρο της κλίμακας βρίσκεται το Παλέρμο, η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της Σικελίας. Παρά την ομορφιά, τον ήλιο και το νόστιμο φαγητό, μόνο το 62% των κατοίκων που συμμετείχαν στην έρευνα είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους εκεί.

Σύμφωνα με την έκθεση, το Παλέρμο θεωρείται ένα κακό μέρος για να ζήσουν οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ μόνο το 34% των κατοίκων είναι ικανοποιημένοι με τον χώρο πρασίνου της πόλης και μόνο το 37% είναι ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις στην Ευρώπη:

Ζυρίχη, Ελβετία
Κοπεγχάγη, Δανία
Γκρόνινγκεν, Ολλανδία
Γκντανσκ, Πολωνία
Λειψία, Γερμανία
Στοκχόλμη, Σουηδία
Γενεύη, Ελβετία
Ρόστοκ, Γερμανία
Κλουζ-Ναπόκα, Ρουμανία
Μπράγκα, Πορτογαλία

 

 

 

Πηγή iefimerida.gr