Αυτή η εφαρμογή δείχνει πόσο και αν θα χιονίσει σε δημοφιλή χειμερινά θέρετρα

28

Ένα σύμμαχο θα έχουν από εδώ και στο εξής οι απανταχού σκιέρς και εκδρομείς προκειμένου να οργανωθούν πιο σωστά και να προγραμματίσουν το ταξίδι τους σε κάποιο ορεινό θέρετρο για σκι.

Ο χάρτης Be Snow Sure, σύμφωνα με το travelandleisure, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο, καθώς απαντά σε κρίσιμα για έναν λάτρη των χειμερινών σπορ ερωτήματα αξιοποιώντας στοιχεία χιονοπτώσεων των τελευταίων 10 χρόνων από τα 200 καλύτερα θέρετρα σε όλο τον κόσμο.

Πώς λειτουργεί ο χάρτης χιονιού

Οι χρήστες πρέπει απλώς να εισάγουν τις προβλεπόμενες ημερομηνίες ταξιδιού τους και τις επιθυμητές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, ο χάρτης Be Snow Sure προσδιορίζει και χαρτογραφεί τα κορυφαία 10 θέρετρα που πληρούν τα κριτήρια τους και προβλέπει τις συνθήκες που μπορεί να υπάρχουν κατά την άφιξη.

Το εργαλείο έχει επίσης δεδομένα για τις σχολικές διακοπές και αργίες σε κάθε περιοχή για να βοηθήσει τους χρήστες να αποφύγουν τις εβδομάδες τουριστικής αιχμής.

«Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των σκιέρ και των snowboarders που επιλέγουν διακοπές με κριτήριο το φρέσκο χιόνι έχει αυξηθεί σημαντικά» αναφέρει ο διευθυντής της We are Sno, σχολής χιονοδρομίας, Ραινε.

«Αλλά, οι αλλαγές στο κλίμα έχουν κάνει πιο δύσκολη την εγγύηση ότι θα ισχύουν κατάλληλες συνθήκες. Το Be Snow Sure έχει ως στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν νέα χιονοδρομικά κέντρα που είναι πιθανό να έχουν μεγαλύτερες ποσότητες χιονόπτωσης, μειώνοντας την αβεβαιότητα και την πιθανότητα απογοήτευσης» εξήγησε.