Αυτή η χαριτωμένη κουκουβάγια έγινε viral – Δείτε γιατί

58

Τη θηλυκή «μικρή κουκουβάγια», γνωστή επιστημονικά ως Αθηνά η νυκτία, κλήθηκε να σώσει το καταφύγιο για κουκουβάγιες Suffolk στην ανατολική Αγγλία, μετά από ειδοποίηση ενός περαστικού που εντόπισε το πρησμένο πτηνό σε ένα χαντάκι.

Αρχικά οι διασώστες πίστευαν ότι είχε τραυματιστεί ή ότι δεν μπορούσε να πετάξει επειδή ήταν βρεγμένη. Ωστόσο, ακόμη κι όταν στέγνωσε και τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, η κουκουβάγια πάλι αδυνατούσε να πετάξει, σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNNi.

Στη συνέχεια, η ομάδα εξέτασε το σενάριο να είχε κρατηθεί για πολύ καιρό σε κάποιο σπίτι ως κατοικίδιο ζώο, ωστόσο δεν βρέθηκε «καμία ένδειξη» καθώς αρνήθηκε τα τρόφιμα που χορηγούνται σε κατοικίδια πτηνά και έδειξε να προτιμά ζωοτροφές που καταναλώνονται από άγριες κουκουβάγιες.

«Την εξετάσαμε διεξοδικά και διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε τίποτα ανησυχητικό, εκτός από το ότι ήταν εξαιρετικά υπέρβαρη, ήταν πολύ, πολύ παχουλή» ανέφεραν άνθρωποι του καταφύγιου.

«Ηταν περίπου κατά ένα τρίτο μεγαλύτερη από το μέσο όρο των θηλυκών του είδους» πρόσθεσαν.

Διαπίστωσαν, μάλιστα, ότι το στομάχι της ήταν γεμάτο με άγρια ποντίκια, ενώ το βάρος της ήταν πολύ μεγάλο, γι’ αυτό και δεν μπορούσε να πετάξει.

Το καταφύγιο την υπέβαλε σεδίαιτα για δύο εβδομάδες, ώστε να την επαναφέρει σε φυσιολογικό της βάρος και την απελευθέρωσε πίσω στη ​​φύση.