Αυτή είναι η μεγαλύτερη και βαθύτερη πισίνα του κόσμου – Δείτε που βρίσκεται

57

Το Deep Dive Dubai είναι η βαθύτερη πισίνα καταδύσεων στον κόσμο. Έχει βάθος 60,02 μέτρα και έχει μπει στα ρεκόρ Γκίνες. Η πισίνα που είχε μέχρι τώρα το ρεκόρ ήταν η Deepspot στην Πολωνία, με 45 μέτρα βάθος.

Το Deep Dive Dubai απέχει 15 λεπτά από το κέντρο του Ντουμπάι και θα ανοίξει για το κοινό στα τέλη Ιουλίου. Ο Αμπντουλά Μπιν Χάμπτοορ από την πισίνα επισήμανε στο Euronews: «Θέλουμε να δώσουμε σε όλους την ευκαιρία να δουν τα όριά τους, βουτώντας σ’ αυτή την εντυπωσιακή υποβρύχια εμπειρία που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Ο Τζάροντ Τζαμπλόνσκι, διευθυντής της πισίνας τονίζει: «Το καλύτερο μέρος για καταδύσεις απέχει ακόμη πολύ. Χρειάζεται μια ολόκληρη μέρα να πας και να έρθεις. Αυτή η πισίνα προσφέρει δίπλα στην πόλη τις καλύτερες συνθήκες για κατάδυση 365 μέρες τον χρόνο. Αυτή η μονάδα προσφέρει πάρα πολλά στις καταδύσεις παγκόσμια αλλά και στο Ντουμπάι».

Σ’ αυτή την εκπομπή Advetnures, o Ίβαν Μπερκ βούτηξε στην πισίνα, χωρίς να έχει προηγούμενη καταδυτική εμπειρία. Η πισίνα προσφέρει όμως την ευκαιρία για εκπαίδευση σε όλους όσους θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά της κατάδυσης.

Η πισίνα περιέχει 14 εκατομμύρια λίτρα νερού, το αντίστοιχο με έξι πισίνες ολυμπιακού μεγέθους. Για λόγους ασφαλείας, υπάρχει ένας υπερβαρικός θάλαμος 12 ατόμων, που μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα αποσυμπίεσης και άλλες καταστάσεις. 56 υποβρύχιες κάμερες καλύπτουν κάθε γωνία της πισίνας. Με το πλέον προηγμένο σύστημα φιλτραρίσματος στην περιοχή, χρειάζονται μόλις έξι ώρες για το φιλτράρισμα του νερού της πισίνας.

πηγή: euronews