Ανοιξιάτικος θα παραμείνει σήμερα Πέμπτη ο καιρός στις περισσότερες περιοχές, προσφέροντας παρατεταμένη ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας και αισθητό κρύο τη νύχτα.

Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει η δυτική Ελλάδα, όπου το σκηνικό θα είναι κατά διαστήματα άστατο. Ήδη από το πρωί, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, φαινόμενα που προς το μεσημέρι θα επεκταθούν σταδιακά στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Παράλληλα, νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές εξαιτίας της δημιουργίας ομίχλης.

Όσον αφορά τον υδράργυρο, δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, φτάνοντας τοπικά ακόμα και τους 28 βαθμούς, ενώ στα νησιά θα κυμανθεί από 24 έως 25 βαθμούς και στο Ιόνιο στους 26.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, φτάνοντας τοπικά στα πελάγη έως και τα 5 μποφόρ.

Από την Παρασκευή, ωστόσο, το σκηνικό μεταβάλλεται καθώς οι νοτιάδες παίρνουν σταδιακά το πάνω χέρι. Το ρεύμα αυτό θα ανεβάσει αισθητά τη θερμοκρασία, η οποία τοπικά αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου, δίνοντας μια πρόσκαιρη αίσθηση έντονης ζέστης.

Την ίδια στιγμή, πάντως, το φθινόπωρο επιστρέφει δυναμικά με τις πρώτες οργανωμένες βροχές. Τα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους αρχικά από τα δυτικά την Παρασκευή, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επηρεάσουν σταδιακά τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.