Άνοιξε το πρώτο «χρυσό» ξενοδοχείο στον κόσμο: Που βρίσκεται και πόσο κοστίζουν τα δωμάτια;

130

Το πρώτο «ολόχρυσο» ξενοδοχείο στον κόσμο άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούλιο στο Ανόι και η παγκοσμίου φήμης εταιρεία, Wyndham Destinations, στην οποία ανήκουν o όμιλος ξενοδοχείων Dolce ευελπιστεί να προσελκύσει κόσμο από κάθε γωνιά του πλανήτη, στην μετά κορονοϊό εποχή.

Το Dolce Hanoi Golden Lake έλαβε την Πέμπτη (19 Νοεμβρίου) πιστοποιητικό από την International Union of Records ως το μόνο ξενοδοχείο στον πλανήτη με επιχρυσωμένους τοίχους και πλακάκια, ενώ τα 120.000 τ.μ. της πρόσοψής του είναι επίσης καλυμμένα με το πολύτιμο μέταλλο.

Πόσο κόστισε η κατασκευή του

Το πέντε αστέρων ξενοδοχείο βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, κόστισε 180 εκατομμύρια ευρώ ενώ χρειάστηκε έντεκα χρόνια για την κατασκευή του, προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν το μπάνιο τους σε μία χρυσή μπανιέρα, να χαλαρώσουν σε μια χρυσή πισίνα με υπερχείλιση, 24 καρατίων και να θαυμάσουν το γεμάτο χρυσό λόμπι. Έχει 25 ορόφους και 400 δωμάτια. Ακόμα και το εξωτερικό του κτιρίου έχει καλυφθεί από ένα τόνο χρυσού.

Σύμφωνα με τον όμιλο εταιρειών Hoa Binh Corporation, στον οποίο ανήκει το συγκεριμένο ξενοδοχείο Dolce, μπόρεσαν να  κρατήσουν το κόστος κατασκευής μέσα στα επίπεδα του αρχικού προϋπολογισμού, καθώς ο χρυσός που χρησιμοποιήθηκε, προήλθε μόνο από το εσωτερικό της χώρας.

Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο σε όλο τον κόσμο “χρυσό” ξενοδοχείο

Έχοντας μάλιστα, 120.000 τετραγωνικά μέτρα εξωτερικής επιφάνειας καλλυμένη από χρυσό από έμπειρους εμπειρογνώμονες από τη Γερμανία και τη Ρωσία, το Dolce by Wyndham Hanoi Golden Lake καταγράφεται ως το μεγαλύτερο ξενοδοχείο σε όλο τον κόσμο από την άποψη επιχρυσωμένων επιφανειών.

Πόσο κοστίζει η διανυκτέρευση

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Χου Ντουόνγκ, θέλει να φιλοξενήσει στο ξενοδοχείο από «απλούς καθημερινούς πελάτες μέχρι τους πιο πλούσιους στον κόσμο». Άλλωστε το ξενοδοχείο διαθέτει διαμερίσματα με τιμή διανυκτέρευσης τα 6.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ενώ υπάρχουν και σουίτες με 900 ευρώ.

Και συνέχισε λέγοντας πως, «Προς το παρόν, δεν υπάρχει άλλο ξενοδοχείο σαν αυτό στον κόσμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο των Χου Ντουόνγκ, βετεράνο στον πόλεμο του Βιετνάμ, σκοπός του ομίλου είναι να επεκταθεί σε παρόμοιες «χρυσές» δραστηριότητες στην πόλη Χο Τσι Μινχ, γνωστότερη ως Σαιγκόν, ενώ ετοιμάζει και ένα νέο ξενοδοχείο στο κέντρο της χώρας.

«Ο όμιλος μας διαθέτει εργοστάσιο που μπορεί να κάνει επιχρυσωμένα αντικείμενα, οπότε το κόστος για τον εξοπλισμό και τα έπιπλα είναι αρκετά φθηνό», δήλωσε ο Χου Ντουόνγκ.

Να σημειωθεί πως δεν είναι μόνο τα έπιπλα που είναι επιχρυσωμένα. Άλλωστε κάθε γεύμα που σερβίρεται στο ξενοδοχείο συνδυάζεται με μια μυστηριώδη «χρυσή ουσία».

Παρά το lockdown λόγω κορονοϊού, που αναπόφευκτα επηρεάζει την βιομηχανία του τουρισμού στην χώρα, ο Χου Ντουόνγκ νιώθει δικαιωμένος για την απόφαση του να προσωρήσει στο άνοιγμα του ξενοδοχείου εν μέσω πανδημίας, ενώ πιστεύει πως το 2021, θα είναι οικονομικά προσοδοφόρο για το Dolce Hanoi Golden Lake.