Άνοιγμα του λιανεμπόριου στις 18 Ιανουαρίου; Την Παρασκευή η απόφαση των λοιμοξιολόγων

63

Το στίγμα για την επόμενη ημέρα, έδωσε χθες ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε λέγοντας πως περιμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών την Παρασκευή για το πως θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Πιθανή ημερομηνία είναι η 18η Ιανουαρίου, ημέρα που τελειώνει η νέα παράταση του lockdown που έχει επιβάλει η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας.

Για την περίοδο των εκπτώσεων είπε ότι “με ενδιαφέρει να μπορέσουμε να επανέλθουμε στο καθεστώς που ήμασταν τουλάχιστον τα Χριστούγεννα, για να μπορέσει η αγορά να λειτουργήσει έστω και με το click away ή έστω και στα καταστήματα ρούχων και παπουτσιών να μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε πολίτες να μπαίνουν στα καταστήματα με ραντεβού.

Ωστόσο όπως τόνισε το άνοιγμα εξαρτάται από την απόφαση της Επιτροπής των επιστημόνων. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι “αυτή τη στιγμή η πανδημία υποχωρεί στη χώρα μας εδώ και αρκετές εβδομάδες. Αυτό μας κάνει πιο αισιόδοξους ότι έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε το δεύτερο κύμα και φυσικά αυτά είναι και τα δεδομένα, τα οποία θα έχουν στη διάθεσή τους οι ειδικοί, προκειμένου την Παρασκευή να μας κάνουν τις εισηγήσεις για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας”.