Άμστερνταμ: Ετοιμάζουν αληθινό εργοστάσιο σοκολάτας Γουίλι Γουόνκα (video)

13

Ένα εργοστάσιο σοκολάτας που θα μοιάζει με αυτό του «Γουίλι Γουόνκα» –  του εμβληματικού ιδιόρυθμου ιδιοκτήτη της ομώνυμης σοκολατοβιομηχανίας από την ταινία «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο Σοκολάτας» δημιουργείται στην πόλη Ζάανταμ, 18 χιλιόμετρα βόρεια του Άμστερνταμ.

Το θεματικό πάρκο “Τony’s Chocolonely Chocolate Circus”, κατασκευάζεται από την αρχιτεκτονική εταιρεία SeARCH με έδρα το Άμστερνταμ, σε συνργασία με τη σοκολατοβιομηχανία Tony’s Chocolonely.

Το πρότζεκτ για το Chocolate Circus θυμίζει το εργοστάσιο της ταινίας “Willy Wonka and the Chocolate Factory”.  Για παράδειγμα θα έχει roller coaster αλλά δυστυχώς δεν θα υπάρχει ποτάμι σοκολάτας. Τα σχέδια για το roller coaster περιλαμβάνουν έναν ελιγμό μέσω ενός κόκκινου υπόστεγου, αλλά το τρενάκι δεν θα εισέρχεται μέσα στο εργοστάσιο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Μαθαίνοντας τα μυστικά της σοκολάτας

Ωστόσο, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στο εργοστάσιο περπατώντας και να μαθαίνουν ό,τι έχει σχέση με τη σοκολάτα.

Η εταιρεία Tony’s Chocolonely ιδρύθηκε αρχικά το 2005 με αποστολή να «τερματίσει τη δουλεία στις φυτείες κακάο» αναφέρει η Daily Mail. Συνεργάζεται με αγροτικούς συνεταιρισμούς για να προμηθεύεται κόκκους κακάο απευθείας από τους αγρότες σε υψηλότερη τιμή, ενώ επενδύει επίσης στη γεωργία και την κατάρτιση, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Στο θεματικό πάρκο θα εργάζονται 600 υπάλληλοι και θα δέχεται περισσότερους από 500.000 επισκέπτες ετησίως ενώ το πρότζεκτ θα κοστίσει περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της New York Post.