Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Που αναμένονται καταιγίδες

3

Σήμερα, Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και πιθανόν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν, με εξαίρεση την Ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία), την Κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική) και το Βόρειο Αιγαίο που θα συνεχιστούν τοπικά κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 30 βαθμούς), 20 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία τοπικά έως τους 37 βαθμούς), 19 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 21 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 23 έως 31 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3, στα παράκτια τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις μεσημβρινές ώρες με αυξημένες νεφώσεις, όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά και οι καταιγίδες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).
Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στην Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3, πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα παράκτια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 και τοπικά 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4, στα ανατολικά παράκτια και τις Σποράδες βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στις Σποράδες έως 28 βαθμούς Κελσίου.