Απόκοσμες εικόνες στο Αιτωλικό: Το «πέπλο» της αράχνης σκέπασε τα πάντα

69

Ένας τεράστιος ιστός αράχνης έχει καλύψει όλη την βλάστηση στο Αιτωλικό και οι απόκοσμες εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. 

Το φαινόμενο που ονομάζεται πέπλο της αράχνης είχε εμφανιστεί ξανά το 2018 επανήλθε και φέτος. Σύμφωνα με το agrinionews.gr, πρόκειται για ένα εποχικό φαινόμενο το οποίο κυρίως εμφανίζεται αυτή την περίοδο, δηλαδή στο τέλος του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου, και προκαλείται από τις αράχνες του γένους Tetragnatha.

αιτωλικό ιστός αράχνης

Σε τι οφείλεται

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνικών Ορέων είχε εξηγήσει πως «το φαινόμενο της σκνίπας ακολουθήθηκε με φυσικό τρόπο από το φαινόμενο υπερανάπτυξης πληθυσμών αραχνών, που έπλεξαν ιστούς σε κάθε δυνατή επιφάνεια κοντά στις περιοχές πτήσης των σκνιπών και τούτο προφανώς λόγω της μεγάλης διαθεσιμότητας τροφής για τις αράχνες. Το πιο πρόσφατο υπόβαθρο για τους ιστούς τους ήταν παρόχθια μικρά δέντρα και θάμνοι».

Καθοριστικό ρόλο έχει η θερμοκρασία προκειμένου να εξασθενίσει. Όταν θα πέσουν οι θερμοκρασίες και θα μειωθεί η αναπαραγωγή της σκνίπας θα εκλείψουν βαθμιαία και οι αράχνες και οι ιστοί τους θα ξεπλυθούν από τις πρώτες δυνατές βροχές.

αιτωλικό ιστός αράχνης