Σικελία: Η Airbnb προσφέρει δωρεάν διαμονή για 1 χρόνο – Δείτε ποια είναι η μοναδική προϋπόθεση

115

Η Airbnb δίνει την ευκαιρία σε έναν τυχερό να μείνει χωρίς ενοίκιο, σε ένα ανακαινισμένο τριώροφο αρχοντικό στη Σικελία για έναν ολόκληρο χρόνο.

Με την ευελιξία που προσφέρουν τα νέα σχήματα εργασίας και η εξ αποστάσεως απασχόληση, το επιλεγμένο σπίτι της Σικελίας προσφέρει ένα κομψό και βιώσιμο περιβάλλον για τους ψηφιακούς νομάδες, ενώ από πλευράς τους, οι νέοι κάτοικοι βοηθούν το χωριό Σαμπούκα να πάρει νέα πνοή, συμβάλλοντας έτσι στην αναγέννησή τους. Είναι ένα μικρό αγροτικό χωριό περίπου 6.000 κατοίκων στη Σικελία, περίπου 80 χιλιόμετρα νότια του Παλέρμο, που χαρακτηρίζεται από ένα μοναδικό μείγμα ιταλικών και βορειοαφρικανικών πολιτισμών και αρχιτεκτονικών στυλ.

Βραβευμένο με τον τίτλο «το πιο όμορφο ιταλικό χωριό» το 2016, το Sambuca di Sicilia περικλείει τέλεια τη νότια ιταλική κληρονομιά και τις αγροτικές παραδόσεις, από τον τρύγο του σταφυλιού, έως το μάζεμα της ελιάς.

Η Airbnb, βέβαια, δεν αναζητά κάποιον που θέλει απλώς να ζήσει το όνειρο σε μια ειδυλλιακή ιταλική πόλη, καθώς ο υποψήφιος που θα πάει στο σπίτι χρειάζεται να εμπλακεί με την κοινότητα.

Βασικά χαρακτηριστικά του καλού υποψήφιου, είναι το πάθος για τη φύση, την ιταλική κουλτούρα και η διάθεση συμβολής του στην αναγέννηση του χωριού Σαμπούκα. Ως εκ τούτου, ο συμμετέχων θα πρέπει να επιδείξει δέσμευση στη φιλοξενία και στη συμβολή του στη ζωή του χωριού.

«Με την νέα ευελιξία του να ζεις και να εργάζεσαι εξ αποστάσεως, θα δοθεί σε ένα άτομο η ευκαιρία να μετακομίσει στη Σικελία με την οικογένεια, τον σύντροφο ή τον φίλο του και να μετακομίσει σε αυτό το μοναδικά ανακαινισμένο σπίτι», αναφέρει η Airbnb.

«Οι ιδανικοί υποψήφιοι πρέπει να δεσμεύονται να φιλοξενούν και να συνεισφέρουν στη ζωή του χωριού. Η διαμονή τους στην Sambuca θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο ενός έτους, αρχής γενομένης από τις 30 Ιουνίου, με τον επιτυχημένο αιτούντα να διατηρεί όλα τα κέρδη από τη φιλοξενία στην Airbnb».

Ο τυχερός που θα επιλεχθεί από την δημοφιλή πλατφόρμα θα πρέπει να φιλοξενεί τους επισκέπτες σε μια εφεδρική κρεβατοκάμαρα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής τους, ενώ θα μπορούν να κρατήσουν τα χρήματα από τις κρατήσεις.

«Ο οικοδεσπότης θα καλωσορίζει επισκέπτες της Airbnb από όλο τον κόσμο για τουλάχιστον εννέα μήνες το χρόνο στο σπίτι του 1 ευρώ», αναφέρει ο ιστότοπος.

«Το ευρύχωρο κτίριο εκτείνεται σε τρεις ορόφους, με άφθονο χώρο για remote εργασία και φιλοξενία στην Airbnb», σύμφωνα με τον ιστότοπο. «Το ισόγειο αποτελείται από ένα μικρό σαλόνι, master υπνοδωμάτιο με king size κρεβάτι και ιδιωτικό μπάνιο. Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει σαλόνι, κουζίνα, χώρο εργασίας, μπάνιο και υπνοδωμάτιο στον ημιώροφο με king size κρεβάτι. Ο επάνω όροφος περιλαμβάνει έναν επιπλέον χώρο καθιστικού με καναπέ-κρεβάτι queen-size».

Οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να φέρουν οικογένεια ή φίλους για να ζήσουν μαζί τους, η κατοικία περιορίζεται για δύο ενήλικες και δύο παιδιά κατ’ ανώτατο όριο. Επίσης, να είναι άνω των 18 ετών και να μπορούν να μιλούν αγγλικά, με τα ιταλικά να θεωρούνται ένα πρόσθετο πλεονέκτημα.

Σημειώνεται ακόμα, ότι θα πρέπει να είναι υπήκοοι μίας εκ των ακόλουθων χωρών:  Αργεντινή, Αυστρία, Αυστραλία, Βέλγιο, Καναδάς (εκτός της επαρχίας του Κεμπέκ), Χιλή, ηπειρωτική Κίνα, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Φιλιππίνες, Πορτογαλία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.