6+1 επιτραπέζια παιχνίδια… που θα σας ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο!

282

Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό; Πώς θα σας φαινόταν να ταξιδεύατε σε όλο τον κόσμο από τον καναπέ σας; Μια εκδρομή στα Κυκλαδίτικα νησιά; Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι απολαυστικά και αυτό γιατί θα έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε μέσα από…επιτραπέζια!

Παρακάτω θα βρείτε 7 παιχνίδια που θα σας στείλουν βόλτα σε ολόκληρο τον κόσμο…

1. Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη

Θέλεις να επισκεφτείς όλη την Ευρώπη αλλά δεν έχεις το budget; Με αυτό το επιτραπέζιο ετοιμάσου να κάνεις τον γύρο της Ευρώπης μέσα σε λίγα λεπτά!  Ετοίμασε βαλίτσες, διαβατήρια στα χέρια και ζήσε ένα μοναδικό ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Ευρώπη! Ανακάλυψε απίθανα μέρη. Μάθε την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και τα αξιοθέατα κάθε τόπου.

Και όλα αυτά μέσα από 7 διαφορετικά είδη ερωτήσεων: Που είναι; Βρες από που είναι η φωτογραφία!Δείξε τα στο χάρτη! Μπορείς να βρεις τις περιοχές μόνο από την σκιά τους; Βρες το γρίφο! Έχεις μόνο 3 στοιχεία! Βρες τα στο χάρτη! Βρες 3 τοποθεσίες πριν τελειώσει ο χρόνος! Ποια σημαία είναι αυτή; Που βρίσκονται αυτές οι χώρες; Απάντα σε μία μοναδική ερώτηση! Έτοιμοι;;

 

2. Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα

Μη χάνεις χρόνο γιατί με αυτά τα επιτραπέζια μπορείς να ταξιδέψεις σε όλη την Ελλάδα σε χρόνο dt ! Μάθε από κοντά όλα τα πεδινά και ορεινά χωριά της χώρας μας, τα αξιοθέατα που οι τουρίστες από όλο τον κόσμο λατρεύουν να επισκέπτονται.

Επισκέψου τις πόλεις-σταθμούς σου, αντιμετώπισε τις διάφορες προκλήσεις και φθάσε πρώτος στην αφετηρία σου πιο σοφός από ποτέ! Ετοίμασε βαλίτσες και ετοιμάσου για ένα μοναδικό ταξίδι σε όλες τις ομορφιές της χώρας μας! Ανακάλυψε απίθανα μέρη μάθε την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, τα αξιοθέατα κάθε τόπου.

3. Ταξιδεύοντας στον κόσμο

Είσαι έτοιμος να κάνεις το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά; Επισκέψου και εδώ τις πόλεις-σταθμούς σου, αντιμετώπισε τις διάφορες προκλήσεις και φθάσε πρώτος στην αφετηρία σου πιο σοφός από ποτέ! Ετοίμασε βαλίτσες, διαβατήρια στα χέρια και ακολούθησε μας σε ένα μοναδικό ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο! Ανακάλυψε απίθανα μέρη, μάθε την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, τα αξιοθέατα κάθε τόπου.

Γυρίστε τον κόσμο σε λιγότερο από μία ώρα με αυτά τα επιτραπέζια με φίλους και συγγενείς για να αποκτήσετε αέρα…γνώσης. Οι 600 διαφορετικές ερωτήσεις θα σας κάνουν πιο σοφούς ταξιδιώτες!


4. Μυστήρια στο Πεκίνο

Μία σειρά από περίεργα περιστατικά έχουν συμβεί στους δρόμους του Πεκίνου και ο αρχηγός της αστυνομίας χρειάζεται εσένα, τον καλύτερο ντεντέκτιβ, για να λύσεις τα μυστήρια και να συλλάβεις τους ένοχους! Στις γειτονιές του Πεκίνο γίνονται διάφορα εγκλήματα. Κάθε παίκτης προσπαθεί να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για να ανακαλύψει ποιος είναι ο εγκληματίας.

Παίξε με τις κάρτες του παιχνιδιού, ανάκρινε τους μάρτυρες – άλλοι λένε αλήθεια, άλλοι λένε ψέματα και άλλοι δεν γνωρίζουν τίποτα – και προσπάθησε να εξιχνιάσεις τις υποθέσεις. Αυτό το παιχνίδι είναι γεμάτο μυστήριο και αέρα… Ανατολής!

 

5. Κάστρα του Μυστρά

Έχοντας σαν σκηνικό τα Μεσαιωνικά κάστρα, τα μοναστήρια και τους αγρούς του Μυστρά, οι παίκτες προσπαθούν να αυξήσουν την κυριαρχία τους αξιοποιώντας την ακολουθία τους που είναι ιππότες, καλόγεροι, γεωργοί αλλά και ληστές.

Κάθε παίκτης με τη σειρά του τοποθετεί πλακίδια εδάφους δημιουργώντας το χάρτη του παιχνιδιού, ενώ παράλληλα τοποθετεί τους ανθρώπους του σε στρατηγικά σημεία. Όποιος θα έχει τους περισσότερους πόντους όταν τοποθετηθεί και το τελευταίο πλακίδιο, θα είναι ο νικητής! Έτοιμοι για ένα ταξίδι στον μυστηριακό Μυστρά;

6. Πλόες

Στο επιτραπέζιο παιχνίδι “Πλόες” οι παίκτες έχουν σε πρώτη φάση (συλλεκτική) την ευκαιρία να συγκεντρώσουν προϊόντα, ταξιδεύοντας στα Κυκλαδίτικα νησιά. Το μάρμαρο από την Πάρο, την Σμύριδα από την Σίκινο, τον Οψιανό από την Μήλο. Μάθετε για τις εφαρμογές τους, από την εποχή του χαλκού, στην τέχνη ,τον πολιτισμό, την επιστήμη. Περάστε από τα νησιωτικά προϊστορικά Λιοτρίβια, Αργαλειούς και Πατητήρια και μετατρέψτε ελιές, μαλλί, σταφύλια σε λάδι, υφαντά και κρασί.

Το παιχνίδι ολοκληρώνεται με την τελική φάση (καλλιτεχνική), όπου, με πρώτες ύλες το μάρμαρο, τον οψιανό και τη σμύριδα, οι παίκτες θα κατασκευάσουν από ένα όμορφο Κυκλαδικό ειδώλιο! Μια υπέροχη περιπέτεια στις Κυκλάδες, που θα σας κάνει να θέλετε να γνωρίσετε περισσότερα!Γιατί οι Κυκλάδες δεν είναι μόνο Καλοκαιρινές διακοπές.

 

7. Monopoly here and now

Ξεκινήστε το ταξίδι σας γύρω από το ταμπλό της νέας παγκόσμιας έκδοσης Monopoly Here & Now, αγοράζοντας μέρη & σφραγίδες για να γεμίσετε το διαβατήριο σας! Ο πρώτος που θα το ολοκληρώσει κερδίζει!

Στο ταμπλό παρουσιάζονται μέρη από όλον τον κόσμο μετά από την παγκόσμια ψηφοφορία του κοινού! Μάλιστα η Ελλάδα ανήλθε στην 10η θέση παρουσιάζοντας την Ακρόπολη στο πιο ταξιδιάρικο ταμπλό της Monopoly! Αυτό το ταξίδι θα είναι γεμάτο πολιτισμό, λάμψη και πολύ γέλιο!