600 χορευτές και 20 παραδοσιακά συγκροτήματα από Ελλάδα και Κύπρο στην Αλόννησο για την έναρξη της θερινής σεζόν

11

Με 600 χορευτές και 20 παραδοσιακά συγκροτήματα από την Ελλάδα και την Κύπρο «υποδέχτηκε» η Αλόννησος την έναρξη της κύριας θερινής σεζόν.

Στο διάστημα 5-7 Ιουλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου με τη στήριξη του Δήμου Αλοννήσου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργάνωσαν το 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών το οποίο σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας, ενώ έχει χαρακτηριστεί από τη Γαλλική Le Figaro ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πολιτιστικά φεστιβάλ της Ελλάδας. Στο κατάφυτο λιμάνι του Πατητηρίου τα συγκροτήματα σχημάτισαν μεγάλους «κρίκους» που συμβόλιζαν τη φιλία και την αρμονία που επιτυγχάνονται μέσω της μουσικής και των παραδοσιακών χορών. Για τρεις ημέρες το φεστιβάλ επεκτάθηκε παντού με τους τουρίστες και τους κατοίκους να έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν το πολιτιστικό θέαμα σε πολλές τοποθεσίες του νησιού. Παράλληλα, η Αλόννησος «πρωταγωνιστεί» σε έρευνα της Βρετανικής εφημερίδας Express με στόχο την αναζήτηση προορισμών που δεν πλήττονται από τα μαζικά πλήθη τουριστών https://www.express.co.uk/travel/articles/1880074/greece-quiet-islands-hidden-gem.

Με κριτήριο την εκτίμηση Βρετανών ειδικών του τουρισμού, η Αλόννησος αναδεικνύεται σε «πρωταθλήτρια» μεταξύ των Ελληνικών νησιών που διατηρούν την αυθεντικότητα, τις παραδόσεις και το φυσικό περιβάλλον τους. Η ερευνητική ομάδα της δημοφιλούς Βρετανικής εφημερίδας προτείνει στην κορυφή του καταλόγου την Αλόννησο, που σε απόσταση μόλις δύο ωρών από την Σκιάθο αποτελεί έναν άλλο κόσμο με γραφικά χωριά, ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, δραστηριότητες και ένα εντυπωσιακό φυσικό θαλάσσιο πάρκο. Στις επόμενες θέσεις της λίστας βρίσκονται η Φολέγανδρος, τα Κύθηρα, η Πάτμος και η Ανάφη. Σημειώνεται πως τα activities, η φυσιολατρία, η γαστρονομία και οι παραδόσεις είναι οι πυλώνες του προγράμματος προβολής του Δήμου Αλοννήσου που έχει βρει ανταπόκριση φέτος σε πολλά διεθνή ΜΜΕ της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μ Βρετανίας και άλλων αγορών, γεγονός που συμβαδίζει με τη διεθνή ταξιδιωτική τάση για αναζήτηση νέων προορισμών χωρίς τις δυσμενείς επιπτώσεις του υπερτουρισμού.