5+1 κανόνες για ασφαλή και ευχάριστα road trips!

5.492

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, οι οδικές μετακινήσεις είναι αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν στον τομέα των μεταφορών αλλά και αυτές που θα τονώσουν κατά κάποιο τρόπο την τρέχουσα τουριστική περίοδο. Ένα ταξίδι με όχημα φαντάζει ως η πλέον ασφαλέστερη και συμφέρουσα επιλογή.

Πάμε όμως να δούμε 6 χρυσούς κανόνες για ασφαλή και ευχάριστη οδήγηση!

Ταξιδέψτε αφού πρώτα ελέγξετε προσεκτικά το όχημά σας

Τα RoadTrips φέτος θα έχουν την τιμητική τους! Φροντίστε όμως μερικές μέρες πριν τη μεγάλη απόδραση να τσεκάρετε λάδια, υγρά, λάστιχα κλπ. Δεν θέλετε το αμάξι σας να σας αφήσει μετά τα πρώτα διόδια!

Γεμίστε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας

Δεν ξέρετε σε ποιο σημείο θα ξαναβρείτε ανοιχτό βενζινάδικο. Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε επαρκή αυτονομία, για να μη μείνετε στη μέση του πουθενά περιμένοντας την οδική βοήθεια!

Μεγάλη προσοχή στα όρια ταχύτητας

Οι κάμερες καταγράφουν και στέλνουν τσουχτερά πρόστιμα σπίτι. Προσοχή, λοιπόν, στα όρια αλλά και τη σήμανση, που μπορεί να διαφέρει από όσα έχουμε συνηθίσει. Βέβαια πριν από τα πρόστιμα θα πρέπει πρώτα να σκεφτόμαστε τις ζωές μας!

Δύο ή τρείς οδηγοί είναι καλύτεροι από έναν

H πολύωρη οδήγηση είναι αρκετά κουραστική, γι’ αυτό φροντίστε να εναλλάσσονται όλοι στο ρόλο του οδηγού. Χωρίστε το ταξίδι σε βάρδιες και “μοιραστείτε” το τιμόνι.

Πάρτε μαζί σας έναν χάρτη της περιοχής

Τα κινητά και τα GPS μπορεί να μείνουν από μπαταρία ή να μην έχουν σήμα. Οπότε καλό είναι να μην μείνετε αβοήθητοι στη μέση του πουθενά! Ένας παραδοσιακός χάρτης θα σας φανεί πολύ χρήσιμος!

Ετοιμάστε την Playlist του ταξιδιού

Ποιος τα καταφέρνει να οδηγήσει χωρίς μουσική; Μην βασιστείτε στο ραδιόφωνο, αφού από ένα σημείο και μετά, αντί για νότες θα ακούτε παράσιτα! Φτιάξτε από πριν το soundtrack του RoadTrip και επιλέξτε μουσικές που θα ικανοποιήσουν όλη την παρέα.

Προετοιμαστείτε λοιπόν κατάλληλα και διαβάστε εδώ και εδώ μερικές προτάσεις για μαγικά road trips!