3 λόγοι για να ετοιμαστείτε για Στερεά Ελλάδα

73

Η Στερεά Ελλάδα αποτελεί ένα τμήμα της χώρας το οποίο μαγεύει με τις εναλλαγές των τοπίων της. Γραφικά χωριά, μονοπάτια, εθνικοί δρυμοί, και αρχαία μυστικά κρυμμένα στη φύση της στέκονται αγέρωχα στο χρόνο περιμένοντας να τα εξερευνήσετε!

Γαλαξίδι

Ένας αληθινά ονειρεμένος προορισμός που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, είναι το μαγευτικό Γαλαξίδι. Έπειτα από μία υπέροχη διαδρομή, μέσα από τις νότιες ακτές της Στερεάς Ελλάδας, ανάμεσα από τους ορεινούς όγκους της Φωκίδας, στον μυχό ενός βραχώδους κολπίσκου, με θέα σε βραχονησίδες και φάρους βρίσκεται ο τελικός σας προορισμός.

Οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν την βόλτα τους από το κεντρικό λιμανάκι, όπου δεκάδες ψαρόβαρκες λικνίζονται απαλά σε έναν δικό τους αισθησιακό χορό, με φόντο τα φώτα από τις καφετέριες και τις ταβέρνες, που απλώνονται στα αριστερά του κόλπου.

 

Αιτωλικό

Η «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας ακούει στο όνομα Αιτωλικό. Πρόκειται για ένα στολίδι καταμεσής της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου. Την αποκαλούν και «νερένια πόλη» γιατί είναι ανεπτυγμένη σ’ ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό.

Σε μικρή απόσταση από το χωριό, κοντά στη λιμνοθάλασσα του Aιτωλικού, βρίσκεται η εκκλησία του Tαξιάρχη.  Αξίζει να επισκεφθείτε την παραλία του Aγίου Hλία, που είναι πλημμυρισμένη από όστρακα της λιμνοθάλασσας του Aιτωλικού.

Οι λιμνοθάλασσες του Αιτωλικού και του Μεσολογγίου με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα είναι γνωστές και για τα νοστιμότατα ψάρια τους. Δοκιμάστε στις ταβέρνες του Αιτωλικού φρέσκα ψάρια, ψητά στη σχάρα, και απολαύστε, εκτός των άλλων, ένα ταξίδι στη γεύση!

 

Δελφοί

Χτισµένοι σε ένα επιβλητικό τοπίο πάνω από τον Κορινθιακό Κόλπο, οι Δελφοί θεωρούνταν από την αρχαιότητα το κέντρο του κόσµου και -πέρα από το δέος που αναπόφευκτα θα βιώσετε στον αρχαιολογικό χώρο-µη χάσετε όλα εκείνα που έχει να προσφέρει ο σύγχρονος οικισµός λιγότερο από 1 χλµ. µακριά. Εκµεταλλευτείτε την ευκαιρία για µια εκδροµή αυθηµερόν µε… εκπαιδευτικό χαρακτήρα αλλά και στιγµές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς για µικρούς και µεγάλους!

Οι Δελφοί συνδυάζουν το αρχαίο με το σύγχρονο και η οµορφιά του τόπου και των κατοίκων, κερδίζει τον επισκέπτη. Η υποψηφιότητα δε της πόλης για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 είναι, αν µη τι άλλo, η ιδανική αφορµή για να τη γνωρίσουµε λίγο καλύτερα!