2 ελληνικές πόλεις μεταξύ των 4 φιναλίστ για το βραβείο European Destination of Excellence 2023

41

Δύο ελληνικές πόλεις, τα Γρεβενά τα Τρίκαλα, προκρίθηκαν για τον διαγωνισμό European Destination of Excellence (EDEN) 2023.

Οι European Destinations of Excellence είναι μια πρωτοβουλία της ΕΕ, που υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία επιβραβεύει τα καλύτερα επιτεύγματα στον αειφόρο τουρισμό και τις πρακτικές πράσινης μετάβασης σε μικρότερους προορισμούς σε όλη την Ευρώπη.

Οι φιναλίστ του 2023 επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 20 υποψήφιους προορισμούς.

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί αριστείας είναι μια πρωτοβουλία της ΕΕ, που υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται μικρότεροι προορισμοί, που έχουν εφαρμόσει επιτυχημένες στρατηγικές για την τόνωση του βιώσιμου τουρισμού μέσω πρακτικών πράσινης μετάβασης. Ο διαγωνισμός βασίζεται στην αρχή της προώθησης της ανάπτυξης βιώσιμου τουρισμού που φέρνει αξία στην οικονομία, τον πλανήτη και τους ανθρώπους. Η πρωτοβουλία καλύπτει την ΕΕ και τις τρίτες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα COSME.

Ο νικητής προορισμός που θα απονεμηθεί τον Νοέμβριο του 2022, θα τοποθετηθεί ως πρωτοπόρος της τουριστικής βιωσιμότητας, αφοσιωμένος στους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και θα έχει υποστήριξη από εμπειρογνώμονες σε επίπεδο ΕΕ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.