Ρέθυμνο: Μια βραδιά για να δώσεις και να λάβεις αγάπη

74

Με οδηγό τη δύναμη της αγάπης πραγματοποιήθηκε για 26η χρονιά μια βραδιά αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία, Νοητική υστέρηση του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, «ΑΓΑΠΗ». Η εκδήλωση «Δίνεις Αγάπη Παίρνεις Αγάπη» έλαβε χώρα επιτυχώς την περασμένη εβδομάδα στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου με την παρουσία πολλών συμπολιτών μας που ήθελαν να συνδράμουν στο σπουδαίο έργο της οργάνωσης.

Τόσο τα παιδιά, όσο και οι μεγαλύτεροι, μυήθηκαν σε αξίες, όπως η Αλληλεγγύη, με τον πιο ευχάριστο τρόπο, αφού το πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπεριελάμβανε δραστηριότητες και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες!

Η αθρόα προσέλευση του κόσμου αλλά κυρίως οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, τα «παιδιά» και μέλη του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ», δεν μπορούσαν παρά να προκαλέσουν συγκίνηση στις ψυχές πολλών, τόσο για την φανερά ευαισθητοποιημένη πόλη μας όσο και για την όρεξη των παιδιών αυτών να διοργανώσουν μια υπέροχη βραδιά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Μαίρη Λιονή, σε δήλωσή της, ευχαρίστησε αφενός το Ίδρυμα Δασκαλαντονάκη για τη στήριξή του και ανακοίνωση την προκείμενη μετακόμιση του Συλλόγου σε νέες εγκαταστάσεις, δίπλα στη Μητρόπολη Ρεθύμνου.

Ο κος Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Λειτουργικός Διευθυντής της GRECOTEL δήλωσε ότι: «Η διοργάνωση είναι μια δέσμευση της GRECOTEL για κοινωνικό έργο. Φέτος βρισκόμαστε στην 26η χρονιά, είμαστε υπερήφανοι για τους Ρεθυμνιώτες και τις Ρεθυμνιώτισσες και όλους τους φίλους του συλλόγου ΑΓΑΠΗ. Κάθε χρόνο αλλά ιδιαίτερα φέτος είναι αθρόα η συμμετοχή και η προσέλευση τα κόσμου, μια πραγματική λαοθάλασσα». Διαβεβαίωσε επίσης ότι τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στον Σύλλογο ΑΓΑΠΗ, πρωτίστως για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του κέντρου διημέρευσης. «Η βραδιά», ολοκλήρωσε, «γίνεται με την υποστήριξη της GRECOTEL του ιδρύματος Νίκος Δασκαλαντονάκης».

Η Ελένη Κυριακάκη, Διευθύντρια του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με Νοητική υστέρηση και του Συλλόγου ΑΓΑΠΗ μίλησε από την καρδιά της:

«Η αγάπη φαίνεται από τα αποτελέσματά της. Νιώθουμε την ευχαρίστηση ότι έχουμε στήριξη στο δύσκολο έργο μας. Τα «παιδιά» μας είναι 18 ετών και άνω. Έχουμε καθημερινά προγράμματα που ενισχύουν την αυτοδυναμία τους. Ορισμένα από τα παιδιά μας μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στον εργασιακό χώρο, υποστηριζόμενα πάντα από εμάς.»

Το παρόν έδωσαν στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑΓΑΠΗ και εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Πατήρ Γιώργος Γαλεράκης, η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μαίρη Λιονή, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης κος Δανδουλάκης, ο Διοικητής πυροσβεστικής Κρήτης καθώς και ο Διοικητής Πυροσβεστικής Ρεθύμνου κος Καραμπέλας, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου κος Καστρινάκης, ο Αντιδήμαρχος κος Ηλιάκης, ο Πρόεδρος του σωματείου των ΑΜΕΑ Δημήτρης Τσαχάκης και φυσικά ο διοργανωτής της εκδήλωσης κος Καλαϊτζιδάκης.

Ακόμη, δόθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ένα μεγάλο μπράβο στην αφιλοκερδή συμμετοχή τόσο του προσωπικού των ξενοδοχείων GRECOTEL, όσο και στην ευγενική συμμετοχή του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και των μουσικών συγκροτημάτων του Τζανή Τζανιδάκη και του παραδοσιακού καλλιτέχνη Αλέξανδρου Παπαδάκη που ανέλαβαν την εξυπηρέτηση και τη διασκέδαση, αντίστοιχα, του κόσμου από νωρίς το απόγευμα μέχρι και πιο αργά το βράδυ.

Τιμώμενοι προσκεκλημένοι του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ» ήταν ο Μανώλης Μαρκίδης, Πρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Ιππόκαμπος ΑΜΕΑ, πρωτοστάτης του Συλλόγου, καθώς και η κόρη του, Φαίδρα Μαρκίδη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κολύμβησης των Special Olympics 2011 που μέσα από έναν ενθαρρυντικό λόγο πέρασαν το ισχυρό μήνυμά τους, να μην τα παρατάμε ό, τι Γολγοθά κι αν περνάει ο καθένας από εμάς.

Αξίζει να αναφερθεί πως το πρώτο δώρο που θα δινόταν ύστερα από κλήρωση σε έναν τυχερό ήταν ένας πρωτότυπος πίνακας της ζωγράφου Αργυρώς Αγελαράκη, που λίγους μήνες νωρίτερα είχε εκθέσει στο Σπίτι Πολιτισμού μια σειρά έργων της με θέμα την Ελεύθερνα και τον Γεροπόταμο.

Μια τρυφερή βραδιά κομμένη και ραμμένη πάνω στον άνθρωπο, για τον άνθρωπο.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ Μ. ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΑΚΗ

Για άλλη μια χρονιά η Grecotel παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για κοινωνικό έργο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς μικρούς και μεγάλους, φίλους και υποστηρικτές, του Συλλόγου ΑΓΑΠΗ που με την παρουσία σας συμβάλλετε στη συνέχιση του έργου που ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει από το 1989 και παρά τους δύσκολους καιρούς, προσφέρετε απλόχειρατην ΑΓΑΠΗ σας, στηρίζοντας έμπρακτα τα άτομα που πραγματικά την χρειάζονται περισσότερο από όλους μας.

Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν, εξ ολοκλήρου, στο Σύλλογο για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία, Νοητική Υστέρηση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους της Grecotel για την εθελοντική τους προσφορά
στην υλοποίηση της βραδιάς που εδώ και 26 χρόνια φροντίζει η Grecotel.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ Σε όλους τους συντελεστές της βραδιάς

Σε όλους τους προμηθευτές – συνεργάτες της Grecotel για την ευγενική χορηγία των τροφίμων και ποτών της βραδιάς.

Στους φορείς του Ρεθύμνου καθώς και σε όλα τα ΜΜΕ του Ρεθύμνου (έντυπο τύπο και ραδιοφωνικούς σταθμούς) που με το δικό τους τρόπο βοηθούν όλα αυτά τα χρόνια στην προβολή και υλοποίηση της βραδιάς.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Όμιλο Βρακοφόρων της Κρήτης για την ευγενική παρουσία του, καθώς και τον καταξιωμένο καλλιτέχνη της Κρητικής μουσικήςΑλέξανδρο Παπαδάκη και των συνεργατών του
Γιάννη Βεργαδή, Αδαμάντιου Μυξάκη,Γιάννη Φουντουλάκη, που με την ευγενική παρουσία τους
θα μας διασκεδάσουν απόψε.

Επιτρέψετέ μου να καλέσω στο βήμα τους εκλεκτούς καλεσμένους του Συλλόγου ‘’ΑΓΑΠΗ’’
κύριο Μανώλη Μαρκίδη και Φαίδρα Μαρκίδη

– Ο Μανώλης Μαρκίδης, Πρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Ιππόκαμπος ΑμεΑ, με καταγωγή από το Αμάρι, για την πρωτοβουλία του το 2009, τη δημιουργία του Συλλόγου, που σκοπό είχε και έχει την προαγωγή των παιδιών – αθλητών με Ειδικές Ικανότητες.

Μέσω του αθλητισμού αλλά και των άλλων δραστηριοτήτων του Συλλόγου δίνεται η ευκαιρία στους 92 αθλητές-παιδιά με σύνδρομο Down, νοητική υστέρηση και αυτισμό να αποδείξουν στον εαυτό τους αλλά και σε όλους εμάς ότι όλα είναι δυνατά. – Η κόρη του Φαίδρα Μαρκίδη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κολύμβησης των Special Olympics 2011, καθώς και για όλες τις διακρίσεις της σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κολύμβησης και Διεθνείς Κολυμβητικούς αγώνες.

Η πρόσκληση προς τον κύριο Μαρκίδη έχει συμβολικό χαρακτήρα και θέλει να προβάλει την πρωτοβουλία τουγια την δημιουργία του Συλλόγου Ιππόκαμπος ΑμεΑ.

Τα όνειρα των παιδιών έγινε … ο σκοπός της πρωτοβουλίας του Μανώλη Μαρκίδη.

Ο Μανώλης Μαρκίδης έδωσε το καλό παράδειγμα, ας το ακολουθήσουμε και εμείς
παίρνοντας πρωτοβουλίες, μικρές ή μεγάλες, ο καθένας στο περιβάλλον του.

Ο τ. Πρόεδρος, θρύλος της Αμερικής,ΤζωνΚέννεντι, είχε πει :
‘’ Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου.’’

Πηγή: rethemnosnews