Ξεκίνησαν οι πτήσεις από την Βρετανία – Ποια νησιά έχουν τις περισσότερες αφίξεις

61

Από σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουλίου ξεκινούν και πάλι οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Ήδη είναι προγραμματισμένες 50 πτήσεις για τις δύο επόμενες ημέρες από τις οποίες οι 23 θα προσγειωθούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως σε νησιά. Οι περισσότερες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν από αεροπορικές εταιρείες που ανήκουν σε tour operators, όπως η Jet 2 και η Thomson.

Όπως είχε επισημάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, «σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση και κατόπιν εισήγησης των ειδικών, η κυβέρνηση ανακοινώνει την επανάληψη των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας από 15 Ιουλίου».

Οι αφίξεις στο Ελ. Βενιζέλος

Για σήμερα δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από Αγγλία, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- για αύριο 16 Ιουλίου είναι προγραμματισμένες επτά πτήσεις.

Ηράκλειο: Το μεσημέρι στο νησί οι πρώτοι 124 Βρετανοί τουρίστες

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με 124 επιβάτες η πρώτη πτήση από αεροδρόμιο της Αγγλίας. Συγκεκριμένα η πτήση προς το Ηράκλειο είναι από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, μετά την άρση της απαγόρευσης των αεροπορικών δρομολογίων.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου, τρεις πτήσεις αναμένεται να αφιχθούν στον αερολιμένα, ενώ η εικόνα των πτήσεων ως προς τον αριθμό τους δεν θα αλλάξει ούτε αύριο Πέμπτη, καθώς δεν αναμένονται, με βάση το πρόγραμμα, περισσότερες από τέσσερις πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου από αεροδρόμια της Αγγλίας.

Ρόδος: Ξεκίνημα με τέσσερις πτήσεις

Τους πρώτους τουρίστες από τη Βρετανία υποδέχεται σήμερα και το νησί της Ρόδου, ύστερα από την άρση της απαγόρευσης πτήσεων. Μέχρι το βράδυ αναμένεται να αφιχθούν στο νησί τέσσερις πτήσεις από βρετανικά αεροδρόμια, ενώ ανάλογη αναμένεται η κίνηση και για τις επόμενες ημέρες. Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» συνεχίζονται σε καθημερινή βάση από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και με δειγματοληπτικούς ελέγχους σε μεγάλο αριθμό τουριστών κάθε μέρα.

Επτά πτήσεις στη Ζάκυνθο

Η πρώτη πτήση από τη Μεγάλη Βρετανία έφθασε στο αεροδρόμιο Ζακύνθου στις 11:30, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα πρόκειται να προσγειωθούν και τα υπόλοιπα έξι αεροπλάνα που συνολικά θα φέρουν στο νησί περίπου 900 Βρετανούς τουρίστες. Σύμφωνα με τον κατάλογο των προγραμματισμένων πτήσεων από τις 18 προγραμματισμένες αφίξεις της Τετάρτης 15 Ιουλίου, οι 7 αφορούν πτήσεις από αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας και ειδικότερα από το αεροδρόμιο Εast Μidlands (Ιστ Μιντλαντς) , από το αεροδρόμιο του Βirmingham (Μπέρμινχαμ) , από το Newcastle (Νιούκαστλ) , από Leeds Braford (Λιτζ), από το Stansted (Στανστεντ), από Manchester (Μάντσεστερ) και Glasgow (Γλασκώβη).