Τουρισμός για όλους: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

29

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να «τρέξει» το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», μέσω του οποίου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν έως 150 ευρώ για να κάνουν διακοπές, καθώς η πλατφόρμα των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει μέχρι την Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους 2023”οφείλουν να ελέγχουν συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις προκειμένου να ενημερωθούν για το πότε ακριβώς θα ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων.

Οι διευθύνσεις αυτές, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, είναι οι ακόλουθες:

mintour.gov.gr/nea
mintour.gov.gr/deltia-typoy,
www.ktpae.gr/νέα/ανακοινώσεις
vouchers.gov.gr

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του voucher από τα 150 στα 200 ευρώ. Πιο γενναία αύξηση σχεδιάζεται για τα ΑΜΕΑ, καθώς τώρα το voucher είναι στα 200 ευρώ και εξετάζεται να διπλασιαστεί και να φτάσει στα 400 ευρώ.

Επίσης, αλλαγές αναμένονται και στα εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Παράλληλα, φέτος αναμένεται να εισαχθούν και κοινωνικά κριτήρια, προκειμένου να έχουν προτεραιότητα μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες κ.ά. Παρόλα αυτά, προς το παρόν δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό. Όλα θα αποσαφηνιστούν όταν γίνει η επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη του προγράμματος.

Πώς κάνετε αίτηση 

Οι αιτήσεις για τον «Τουρισμό για όλους» φέτος αναμένεται να πραγματοποιηθούν κλιμακωτά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.

Όταν η πλατφόρμα ανοίξει για τον ΑΦΜ σας, πρέπει να μπείτε στην πλατφόρμα, πατώντας εδώ με τους κωδικούς Taxisnet και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Καταχωρίζετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
  • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
  • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Καταχωρίζετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.