Φρυγαδέλια Λευκάδας στα κάρβουνα. Ένας από τους πιο νόστιμους μεζέδες, που φτιάχνεται κυρίως το Πάσχα.
Υλικά Συνταγής
- 2 αρνίσια συκώτια καθαρισμένα
- την μπόλια από ένα μεγάλο αρνί
- αλάτι
- πιπέρι
- κανέλα
- ξύλα για σουβλάκια
- ξίδι
- λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα φρυγαδέλια Λευκάδας στα κάρβουνα, πλένουμε πρώτα το συκώτι, το στραγγίζουμε και το κόβουμε κομμάτια σαν μεγάλες μπουκιές. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Ανακατεύουμε καλά.
Βουτάμε την μπόλια σε νερό με ξίδι και αλάτι. Αφήνουμε να ανοίξει και τη στραγγίζουμε καλά. Κόβουμε μικρά κομμάτια μπόλιας και τυλίγουμε ένα ένα κομματάκι συκώτι. Τα περνάμε σε ξύλο σαν σουβλάκι.
Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά. Τα ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα για λίγα λεπτά μέχρι η επιφάνεια να κάνει χοντρές φουσκάλες και να ροδίσει καλά. Τα σερβίρουμε ζεστά με πράσινη σαλάτα και τζατζίκι.
Μπορούμε να κάνουμε πολλές μικρο-παραλλαγές στα φρυγαδέλια. Αντί για κανέλα, να βάλουμε δηλαδή ρίγανη, θυμάρι, μάραθο ή φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Πηγή: argiro.gr