Τουρίστας στην πόλη σου: 7 ιδέες για όλους όσους θα περάσουν το ΣΚ στην Αθήνα

739

Χρειάζεσαι μία εξόρμηση στο βουνό, μία βόλτα σε γραφικά κυκλαδίτικα σοκάκια, ή ακόμα και ένα περίπατο πλάι στο κύμα αλλά είσαι εγκλωβισμένος στην πόλη; Κανένα πρόβλημα! Παρακάτω θα διαβάσεις 7 ιδέες για να νιώσεις για λίγο τουρίστας στην πόλη σου…

Πάρνηθα, μία κοντινή εξόρμηση στο βουνό

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πάρνηθα θα έχετε την ευκαιρία να ανανεώσετε μπαταρίες. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα ορεινά καταφύγια Μπάφι και Φλαμπούρι, το παλιό σανατόριο της Πεντέλης αλλά και το Πάρκο των Ψυχών. Εκεί δίπλα και η Ιπποκράτειος Πολιτεία με τη μαγευτική λίμνη Μπελέτσι.

Αναφιώτικα, γραφική βόλτα στην καρδιά της πόλης

Λίγα μέτρα μακριά από το πολύβουο κέντρο θα συναντήσετε αυτόν τον συνοικισμό ο οποίος αποτελεί πιστό αντίγραφο γειτονιάς Κυκλαδίτικου νησιού. Μόλις αφήσετε πίσω σας την Πλάκα και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, θα βρεθείτε σε μία τοποθεσία με μοναδικά σοκάκια πνιγμένα στις βουκαμβίλιες.

Βραδινός περίπατος στην Πλάκα

Περίπατος στο Κέντρο Πολιτισμού “Σταύρος Νιάρχος”

Αποτελεί άλλη μία ευχάριστη έκπληξη που συναντά κανείς στην Αθήνα. Το τεράστιο τεχνητό κανάλι που έχει δημιουργηθεί και τα δέντρα τα οποία ακολουθούν την πορεία του προς την θάλασσα σε μεταφέρουν αλλού καθώς έχεις την αίσθηση ότι είσαι στην εξοχή. 210.000 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου με δεκάδες μονοπάτια σε φέρνουν σε δίλημμα ποιο να διαλέξεις.

Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα
(+30) 216 8091000
https://www.snfcc.org/

Επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Η έκταση 200 στρεμμάτων στην οποία εκτείνεται το Αττικό Πάρκο, το μεγαλύτερο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, είναι μεγάλη. Περπατήστε κάνοντας στάσεις, διαβάστε την προέλευση του κάθε ζώου και απολαύστε το ρόφημά σας στο καφέ του πάρκου. Ένας περίπατος εκεί θα αποζημιώσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη και όχι άδικα αφού φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 ζώα, από 350 διαφορετικά είδη.

Θέση Γιαλού, Σπάτα 19004
Τηλ. 210 6634725 , 210 6634724
https://www.atticapark.com/

Βουλιαγμένη, στον “κρυμμένο” Άγ. Νικόλαο

Ένα καλά “κρυμμένο”, σχεδόν άγνωστο, αλλά και παρατημένο εκκλησάκι, κτισμένο το 1947 σ’ ένα βράχο, επάνω σε μια πλαγιά του λαιμού Βουλιαγμένης, σχεδόν δίπλα από το ναυτικό όμιλο Βουλιαγμένης. Είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο μιας και βρίσκεται ακριβώς πάνω στη θάλασσα. Είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τους κατοίκους της περιοχής. Ανακαλύψτε τον!

Υμηττός και Άλσος Καισαριανής

Μια βόλτα στα χωμάτινα μονοπάτια που διατρέχουν τις κατάφυτες πλαγιές του Υμηττού με τις μυρωδιές του βρεγμένου χώματος να πλημμυρίζει τις διαδρομές σας, θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε μόλις 20 λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης.

Απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή, η περίφημη Μονή Καισαριανής, κτισμένη επάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού της Δήμητρας, κίονες του οποίου στέκονται ακόμα στο προαύλιο της, το ερειπωμένο Φραγκομονάστηρο και ο βυζαντινός Πύργος της Ανθούσσας.

Για μπάνιο στα καλύτερα

Βραχάκια, απόκρυμνοι κολπίσκοι, τιρκουαζ νερά… Κι όμως μπορείτε να τα βρείτε στην Αττική! Αλθέα, ΚΑΠΕ, Θυμάρι… Μάθετε τα πάντα εδώ