Το Πήλιο δεν είναι μόνο για τον χειμώνα: 5+1 παραλίες για ονειρικές βουτιές

874

Ποιος είπε ότι το Πήλιο είναι μόνο για τον χειμώνα; Το Πήλιο μπορεί και παντρεύει βουνό και θάλασσα, δημιουργώντας έναν πανέμορφο καλοκαιρινό προορισμό!

Διάφανα νερά, πυκνή βλάστηση και χρυσαφένια άμμος είναι μερικές από τις εικόνες που αντικρίζει κανείς στις παραλίες του Πηλίου. Πάμε να δούμε μερικές από αυτές!

Μυλοπόταμος

Είναι μία απο τις ομορφότερες οργανωμένες παραλίες του Πηλίου και για να τη δείτε άδεια πρέπει να πάτε το χειμώνα. Το τοπίο είναι άγριο και επιβλητικό, πράσινο και γαλάζιο νερό, λευκό βότσαλο, άμμος και ένας τρύπιος βράχος που ενώνει τις δύο παραλίες! Ο Μυλοπόταμος είναι οργανωμένη παραλία και θα βρείτε beach bar με ξαπλώστρες στη μικρή παραλία που υπάρχει. Από τις must visit παραλίες του ανατολικού Πηλίου μαζί με αρκετές άλλες και για μπάνιο αλλά για να δεις το μέρος.

Αγ. Ιωάννης

Το μεγαλύτερο παραθεριστικό κέντρο του ανατολικού Πηλίου με πεντακάθαρα νερά και απίθανη παραλία. Ο Άγιος Ιωάννης είναι μία οργανωμένη αμμώδης παραλία αλλά και γενικά στον οικισμό του Άγιου Ιωάννη Πηλίου θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε κατά τη διαμονή σας εκεί με επιλογές για φαγητό, διασκέδαση, super market κ.α.

Παπά Νερό

Ακριβώς μετά το camping του Αγίου Ιωάννη οδηγούμαστε στην παραλία με το ψιλό βότσαλο. Ιδανική για οικογένειες με παιδιά, λένε οτι πήρε το όνομά της είτε από ένα παπά που πνίγηκε εκεί είτε από την ομόνυμη πηγή στη θέση Τρύπια Πέτρα. Το Παπά Νερό είναι μία οργανωμένη παραλία και θα βρείτε beach bar με ξαπλώστρες αλλά και επιλογές για φαγητό και διαμονή με ενοικιαζόμενα δωμάτια (όπως και στον Αγιο Ιωάννη). Στο τέλος της παραλίας προς τα βράχια ξεκινά το μονοπάτι προς Νταμούχαρη-Φακίστρα μία πανέμορφη διαδρομή. Ακόμη στην παραλία υπάρχει η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

Νταμούχαρη

Η γνωστή Νταμούχαρη με το λιμανάκι, τα γραφικά ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα και τα πεντακάθαρα νερά. Μπορείτε με σημείο εκκίνησης τη Νταμούχαρη να κάνετε κανό και καγιάκ. Η παραλία στην Νταμούχαρη έχει βότσαλο και η θάλασσα μέσα πέτρες αλλά τα νερά της πεντακάθαρα.

Χορευτό & Παρίσαινα

Στο νότιο τμήμα της παραλίας του Χορευτού βρίσκουμε λιμανάκι. Το Χορευτό είναι μία μεγάλη οργανωμένη παραλία με πολύ χώρο για να απλώσετε τη πετσέτα σας σε όλο το πλάτος της παραλίας αλλά και με beach bar με ξαπλώστρες και ταβέρνες κοντά στη θάλασσα. Η Παρίσαινα η οποία είναι δίπλα στο Χορευτό προτιμάται απ’ όσους αναζητούν πιο ήσυχες στιγμές αφού είναι μη οργανωμένη και δεν θα βρείτε beach bar αλλά πρόκειται για μία εξίσου όμορφη παραλία.

Αγ. Σαράντα

Όμορφη οργανωμένη αμμώδης παραλία που πάτε απο το Χορευτό ή από τη Μακρυράχη και στη νότια πλευρά της υπάρχει βράχος μέσα στη θάλασσα. Οι Αγιοι Σαράντα είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες του ανατολικού Πηλίου. Ακόμα υπάρχουν κάποιοι ξενώνες, ταβερνάκια και beach bar. Μοναδικό μικρό μειονέκτημα είναι η πρόσβαση που ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες είναι δύσκολη λόγω της στενότητας και της απότομης κλίσης του δρόμου που κατηφορίζει προς την παραλία, Αν βρείτε χώρο πιο ψηλά στο δρόμο μη διστάσετε να το αφήσετε εκεί και να κατεβείτε με τα πόδια στην παραλία.

πληροφορίες από το enjoythessaly