Το Ειδικόν: Μία αυθεντική μπακαλοταβέρνα που αντέχει στον χρόνο

325

Αν είστε λάτρεις του ελληνικού, αυθεντικού, παραδοσιακού μεζέ τότε πρέπει σίγουρα να το επισκεφθείτε αν δεν το έχετε ήδη κάνει! Το Ειδικόν, στέκει εδώ και 100 χρόνια στην οδό Ψαρών στον Πειραιά και πλέον είναι η μοναδική αυθεντική μπακαλοταβέρνα που έχει απομείνει στην περιοχή.

Πρωτολειτούργησε το 1920 ως μπακάλικο, πράγμα το οποίο γίνεται αμέσως αντιληπτό από τη διακόσμηση του χώρου, και το 1980 μετατράπηκε σε ταβερνείο.

Όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί τόπος συνάντησης όλων όσων αγαπούν την αυθεντική ελληνική γειτονιά αλλά και τις απλές σπιτικές γεύσεις. Μάλιστα έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς και για διάσημους της πόλης, καθώς έχει υπάρξει αγαπημένο στέκι των Καζαντζίδη, Παπαϊωάννου και Τσιτσάνη.

Το σκηνικό που θα αντικρίσετε στο εσωτερικό του μαγαζιού μοιάζει βγαλμένο από παλιά ελληνική ταινία και σίγουρα θα σας φέρει στον νου, τον αγαπημένο μπακαλόγατο ή αλλιώς Ζήκο! Κονσερβοκούτια, παλιά φωτιστικά και ραδιόφωνα, δεκάδες πινακίδες και φωτογραφίες, φέρνουν το χθες στο σήμερα.

Δεν είναι μόνο η διακόσμηση που θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Οι απλές γεύσεις, επαναλαμβάνονται όλες αυτές τις δεκαετίες, χωρίς να σταματούν ποτέ να είναι νοσταλγικές. Μην περιμένετε ιδιαίτερα πιάτα. Θα φάτε φάβα, κεφτέδες κλασικούς, φρέσκες τηγανητές πατάτες, αυγά, ζουμερό συκωτάκι, σαρδέλες και διαφόρων ειδών αλλαντικά.

Διαβάστε επίσης

Εκεί, στο υπόγειο του μαγαζιού, κατασκευάζουν και δικό τους κρασί, ρετσίνα παλαιού τύπου.

INFO

Ψαρών 38 & Σαλαμίνος, Πειραιάς

210 4612674

Καθημερινά 11:00 π.μ. – 11:30 μ.μ.