Τα Καραμανλίδικα του Φάνη: Ένας ναός αλλαντικών στο κέντρο της Αθήνας

291

Νόστιμες και αγνές γεύσεις μπλεγμένες με ιστορίες από την μακρινή Καππαδοκία μπορεί να συναντήσει κανείς στις οδούς Σωκράτους 1 & Ευριπίδου, στην καρδιά της Αθήνας.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, στεγάζονται σε ένα πολύ όμορφα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό του κέντρου και εκεί μπορείτε να απολαύσετε αυθεντικές καραμανλίδικες συνταγές μαγειρικής.

Το όνομα προήλθε από τη διάλεκτο των Ελλήνων της Καππαδοκίας, απ’ όπου κατάγεται και ο παστουρμάς.

Στο παντοπωλείο που δεσπόζει στη μέση του μαγαζιού, θα βρείτε μια ποικιλία από διαλεχτούς παστουρμάδες, αλλαντικά και τυριά στημένα τόσο όμορφα που σε καλούν να τα γευθείς. Καθίστε σε ένα από τα τραπεζάκια και παραγγείλετε λατρευτά μεζεδάκια όπως παστιρμαδοπιτάκια, καβουρμά με πατάτες και πιπεριές ή σαγανάκια.

Μπορείτε να διαμορφώσετε μόνοι σας την ποικιλία σας και φυσικά να τη συνοδέψετε με κάποια από τις ελληνικές μπύρες που διαθέτει το μαγαζί.

Info

Δευτέρα-Σάββατο: 07.00-00.00
Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Αθήνα
Τηλ. 210 3254184, 210 3217238

 

Ο νέος χώρος στην Ερμού

Στο «Εργαστήρι» της οδού Ερμού 119, κοντά στην Ποικίλη Στοά, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα βυζαντινά «προσφούρνια», που παρασκευάζονται από τις αγνές πρώτες ύλες των Καραμανλίδικων του Φάνη και ψήνονται σε φούρνο πετρόκτιστο.  «Προσφούρνια» ονομάζονταν, στους χρόνους του Βυζαντίου, τα ψωμάκια που ψήνονταν σε υπαίθριους φούρνους, μαγειρεία και παστομαγειρεία.

Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσφούρνιο, με εκλεκτά τυριά και αλλαντικά Ανατολίας.

Επιπλέον, εκεί έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε και αγοράσετε νόστιμα παραδοσιακά γλυκά και επιδόρπια! Κιουνεφέ και μπακλαβάδες που παρασκευάζονται με αγνό βούτυρο, καζάν ντιπί, παστέλι, ρυζόγαλο, καθώς και σπιτικές μαρμελάδες.

Info

Δευτέρα – Σάββατο, Πώληση & Εστίαση, 13:00 – 23:00
Ερμού 119, Αθήνα
Τηλ.: 210 3219 119