Τα 5 καλύτερα νησιά για να κάνετε κατάδυση στην Ελλάδα

504

Τα πανέμορφα γαλαζοπράσινα νερά, τα ναυάγια, τα κοράλλια και τα κοχύλια είναι η ιδανικότερη συντροφιά που χρειάζεστε για να κάνετε καταδύσεις. Τα τελευταία χρόνια, οι καταδύσεις έχουν διαδοθεί πάρα πολύ στην Ελλάδα και έχουν γίνει «must». Εδώ θα βρείτε τους καλύτερους προορισμούς για κατάδυση. Έτοιμοι για ένα ”υποβρύχιο” ταξίδι;

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά κυρίως για το απαράμιλλο ηλιοβασίλεμα της. Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν τι θησαυρός κρύβεται κάτω από τα νερά της. Η ηφαιστειακή φύση του νησιού δίνει στο τοπίο μια μοναδική γοητεία. Η υψηλή συγκέντρωση αλατιού στο νερό καθιστά τις καταδύσεις εξαιρετικά χαλαρωτικές, σχεδόν σαν μια εμπειρία υποβρύχιας κρουαζιέρας. Τα καλύτερα σημεία καταδύσεων στη Σαντορίνη είναι το Ακρωτήριο Τρυπητή, η περιοχή Ταξιάρχης και ο ύφαλος στην περιοχή Αδιαβατή.

Χίος

Η Χίος έχει μερικά από τα πιο όμορφα σπήλαια που θα βρείτε βουτώντας στο βυθό. Πολύχρωμα κοράλλια, μοναδικοί βράχοι και κάποια ναυάγια κάνουν τη Χίο ένα εξαιρετικό μέρος για εξερεύνηση. Η κατάδυση στο νησί θεωρείται επίσης ιδανική για όσους πρωτοξεκίνησαν το άθλημα, καθώς τα νερά είναι διαυγή και οι θερμοκρασίες πολύ ζεστές. Η Έλλιντα, το Πρασονήσι και το Τράτσιλι είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή σημεία που μπορείτε να εξερευνήσετε.

Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος, είναι ο επίγειος παράδεισος για τους δύτες, σύμφωνα με διάφορους τουρίστες Τα νερά του νησιού κρύβουν έναν πολύ ενδιαφέρονθαλάσσιο κόσμο, ειδικά στο νοτιοδυτικό τμήμα του. Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα, σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, και τα μυστηριώδη σπήλαια, το καθιστούν ως το καταλληλότερο περιβάλλον για καταδύσεις. Εάν αποφασίσετε να κάνετε βουτιές στη Ζάκυνθο, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να βρεθείτε δίπλα σε μια θαλάσσια χελώνα Caretta-Caretta ή στη φώκια Monachus-Monachus. Τα καλύτερα μέρη για καταδύσεις στη Ζάκυνθο είναι η παραλία Λαγανάς, όπως επίσης και το διεθνώς φημισμένο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο.

Κάλυμνος

Η Κάλυμνος είναι ένας πόλος έλξης για τους λάτρεις των καταδύσεων λόγω των άφθονων σφουγγαριών και υφάλων. Ένα πραγματικά ονειρικό σκηνικό που είναι βγαλμένο από παραμύθι. Τα νερά της Καλύμνου έχουν ένα τόσο πλούσιο οικοσύστημα που κάνει τους επισκέπτες να μην θέλουν να φύγουν από εκεί. Συχνά, μπορείτε να έρθετε αντιμέτωποι με μεγάλα ψάρια ή ακόμη και δελφίνια αν είστε τυχεροί. Κατάλληλα μέρη για κατάδυση είναι οι περιοχές Θέρμα – Πυθάρι, το καταδυτικό πάρκο, οι σφουγγαράδες στο Καστέλλι, και η παραλία Διαπόρι.

Κρήτη

Το νησί της Κρήτης είναι πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο για την πλούσια ιστορία του, τη μοναδική του κουλτούρα, τη ροζ άμμο και τις ηλιόλουστες ακτές. Η επιβλητική άγρια ​​ομορφιά της συνεχίζεται στη θάλασσα με τις μυστηριώδεις αβύσσους, τις σπηλιές και τους υφάλους. Κάποια από τα πιο διάσημα σημεία για να κάνετε κατάδυση είναι ο Κόλπος της Σούδας οι βραχώδεις ακτές από τις Καλύβες έως τη Γεωργιούπολη, και από τη λίστα φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν τα ακρωτήρια Σπάθων-Γραμβούσας και το σπηλαίο των ελεφάντων.