Το αγαπημένο έθιμο του Πάσχα, το βάψιμο των αβγών, έχει τα μυστικά του. Διαβάστε μερικά tips για να πετύχετε ένα πανέμορφο χρώμα.
1. Αφήνουμε το αυγά εκτός ψυγείου για 2-3 ώρες περίπου, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ρωγμές.
2. Στον πάτο της κατσαρόλας βάζεις μία πετσέτα και τοποθετείς επάνω τα αυγά. Η πετσέτα θα βοηθήσει ώστε να μη σπάσουν τα αυγά κατά το βρασμό.
3. Γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό και προσέχεις να καλύπτει τα αυγά.
4. Μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει ρίχνεις 1 κ.σ ξύδι και χαμηλώνεις τη φωτιά. Δεν τα βγάζεις αμέσως από το νερό. Περιμένεις 20 λεπτά και μετά τα βγάζεις προσεκτικά.
5. Τα αφήνεις να κρυώσουν πάνω σε μία απορροφητική πετσέτα και ετοιμάζεις τη βαφή.
6. Ακολουθείς τις οδηγίες της βαφής και προσθέτεις μπόλικο ξύδι στο μείγμα ώστε να έχουν ένα λαμπερό χρώμα. Βάζεις και βγάζεις τα αυγά προσεκτικά και τα τοποθετείς σε χαρτί κουζίνας.
6. Όταν πια είσαι σίγουρη πως έχουν στεγνώσει τα γυαλίζεις με ελαιόλαδο
Πηγή: Ladylike