Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς: Αρχιτεκτονικός περίπατος σε ιστορικά κτίρια της Αθήνας

59

Την πέμπτη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)  το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου (ώρες 10:00-11:30), στο πλαίσιο της επιτυχημένης δράσης «Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη». 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και να γνωρίσουν σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα, τα οποία διατρέχουν τον αστικό ιστό της πόλης.

Με σημείο αναφοράς την έκδοση του ΠΙΟΠ Αρχιτεκτονικός οδηγός Αθηνών, του αείμνηστου Διονύση Α. Ζήβα, και τη βοήθεια της ιστορικού Λίλας Πατσιάδου, η περιήγηση διερευνά και όψεις της τοπικής αθηναϊκής ιστορίας μέσω της αξιοποίησης πηγών. Η διαχρονική παρουσίαση των κτηρίων με βιωματικά στοιχεία συμβάλλει στην κατανόηση της έννοιας «μνημείο» και στην ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σημείο συνάντησης το κεντρικό κτήριο του Ιδρύματος, στην Πλάκα (Αγγ. Γέροντα 6) ενώ παράλληλα στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος στον Ταύρο συνεχίζεται η έκθεση με τα γραμματόσημα «Έκδοσις Ανασυγκροτήσεως: μεταπολεμικές σειρές ελληνικών γραμματοσήμων για την ανάπτυξη». ‘Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προσυνεννόηση.

Ώρα προσέλευσης: 9:45-9:55 Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (με αποστολή e-mail στο: [email protected]).