Πιταρούδια: Ο καλύτερος μεζές έχει γεύση Ρόδου

681

Θέλετε να συνοδεύσετε το ουζάκι σας ή τη μπύρα σας με έναν μεζέ που να σας φέρνει στον νου καλοκαιρινά νησιώτικα απογεύματα; Φτιάξτε αυτή την παραδοσιακή συνταγή από τα Δωδεκάνησα και ταξιδέψτε για λίγο στη… Ρόδο!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό ρεβίθια
4 αυγά
100 γραμ. αλεύρι
200 γραμ. ξερή μυζήθρα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ροδίτικα πιταρούδια με ρεβίθια, βράζουμε πρώτα τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Τοποθετούμε τα ρεβίθια λίγα λίγα μέσα σε γουδί και τα σπάμε. Βάζουμε τα σπασμένα ρεβίθια μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει. Κόβουμε με το κουτάλι τα πιταρούδια αν θέλουμε τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.