Παραδεισένιο νησάκι με ελάφια, κρι-κρι και παγώνια μόλις 1 ώρα μακρυά από την Αθήνα!

3.381

Βρίσκεται στα βόρεια του Σαρωνικού κόλπου, νοτιοδυτικά της Αίγινας, και απέχει από εκείνη μόλις 8 λεπτά. Πνιγμένο στα πεύκα με οργανωμένη αμμουδερή παραλία και πολλά άλλα σημεία για μπάνιο. Το νησάκι, Μονή, εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με την άγρια ομορφιά του αλλά και την γαλήνια αύρα του.

Το καλοκαίρι έχει συχνή καθημερινή σύνδεση με το λιμάνι της Αίγινας με καραβάκι (6 χλμ) και συχνότατη σύνδεση με το τουριστικό θέρετρο της Πέρδικας. Οι μόνοι κάτοικοι του νησιού είναι ελάφια, αγριοκάτσικα, κρι-κρι, παγόνια και σκίουροι. Μάλιστα πολλά από αυτά είναι φιλικά- εξημερωμένα και πλησιάζουν τους επισκέπτες.

Το νησί είναι ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Χρυσολεόντισσας της Αίγινας – για αυτόν το λόγο έχει ονομαστεί Μονή- και είναι γνωστό για τις αντιθέσεις του τοπίου του. Το νησί στην δυτική πλευρά είναι πευκόφυτο και η παραλία, που προσεγγίζει το καΐκι από την Πέρδικα, είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και καντίνα. Η ανατολική πλευρά του νησιού, δηλαδή η πλευρά που φαίνεται από την Αίγινα, είναι βραχώδης. Οι κορυφές του νησιού είναι βραχώδεις και έχουν πανοραμική θέα στην Αίγινα – Πέρδικα, την χερσόνησσο των Μεθάνων και το νησι Αγκιστρίου.

Στο παρελθόν το νησί είχε αξιοποιηθεί τουριστικά με την δημιουργία υποδομών κατασκήνωσης. Σήμερα στο νησάκι ο επισκέπτης θα παρατηρήσει ερείπια αυτών των τουριστικών υποδομών.

Και βουτιές και πεζοπορία…

Εντυπωσιακά νερά σε εξωτικές αποχρώσεις, πεύκα που φτάνουν ως το κύμα, ξαπλώστρες και ομπρέλες και ένα beach bar που σερβίρει όλα τα καλά!  Αν πάλι είστε από εκείνους που επιθυμείτε περισσότερη ησυχία υπάρχει και εναλλακτική για τις βουτιές σας. Από την παραλία ξεκινά ένα βατό μονοπάτι, το οποίο μετά από 3-4 λεπτά περπάτημα, σας φέρνει στην «πίσω παραλία», η οποία αποτελείται από πολλά βραχάκια, από τα οποία θα βουτήξετε στα βαθιά, υπέροχα κρυστάλλινα νερά.

Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα ενθουσιαστούν με τα μονοπάτια που διασχίζουν το δάσος και τα οποία καταλήγουν στο παρατηρητήριο, στο ψηλότερο σημείο του νησιού. Όπως αναφέραμε παραπάνω, το νησάκι κατοικείται από άγρια ζώα που δεν έχουν συνηθίσει την επαφή με τους ανθρώπους οπότε καλό είναι να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς περπατάτε στο δάσος, για να μην τα ενοχλήσετε και να μην τα τρομάξετε.

Ο συνδυασμός Πέρδικα και Μονή, είναι ένα από τα must να κάνει κάποιος στο νησί της Αίγινας. Αυτό το σπάνιας ομορφιάς άκρο της παραμένει άγνωστο για πολλούς. Εσείς; Eίστε έτοιμοι για εξερεύνηση;