Οι 4 top προορισμοί στους οποίους μας ταξίδεψε η Levante Ferries το 2021

47

Τα πλοία του στόλου της Levante Ferries προσεγγίζουν κάθε εβδομάδα έξι λιμάνια, εξυπηρετώντας πιστά και συστηματικά, με απόλυτη ασφάλεια και υψηλές ανέσεις, τις ανάγκες του επιβατικού κοινού. Αποτελούν σύγχρονα και ασφαλή πλοία, που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής σε κάθε περίοδο.

H Levante Ferries εξυπηρετεί καθημερινά τις γραμμές Κυλλήνη – Ζάκυνθος, Κυλλήνη – Πόρος Κεφαλονιάς, Κυλλήνη – Πισαετός Ιθάκης και Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς – Πισαετός Ιθάκης. Τα δρομολόγια εκτελούνται από τα πλοία «Fior di Levante», «Mare di Levante», «Andreas Kalvos» και «Kefalonia».

Τα τέσσερα πλοία της εταιρείας είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές, προκειμένου να προσφέρουν στο επιβατικό κοινό απόλυτη ασφάλεια και ένα άνετο κι ευχάριστο ταξίδι, ακόμη και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Παρακάτω συλλέξαμε τους 5 καλύτερους προορισμούς στους οποίους μας ταξίδεψε η Levante Ferries το 2021:

Σπήλαιο Μελισσάνης, Κεφαλονιά

Βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλλονιά και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και πολυφωτογραφημένα φυσικά μνημεία της χώρας μας.

Το εντυπωσιακό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, το στολίδι της Κεφαλλονιάς, ανακαλύφθηκε το 1951 από τον σπηλαιολόγο Γιάννη Πετρόχειλο και αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα μοναδικής ομορφιάς, γεωλογικό φαινόμενο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για ένα παραμυθένιο σκηνικό. Η καλύτερη στιγμή της ημέρα είναι όταν ο ήλιος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του. Οι ηλιαχτίδες του καθρεφτίζονται στα καταγάλανα νερά, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα!

Μαραθονήσι, Ζάκυνθος

Το Μαραθωνήσι είναι ένα μικρό ιδιωτικό νησί που βρίσκεται στον κόλπο με τις χελώνες σε πολύ κοντινή απόσταση από την παραλία Λίμνη Κερί. Είναι επισκέψιμο με ιδιωτικό σκάφος και μπορείτε να βρείτε εκεί δύο υπέροχες παραλίες:. Μία με βότσαλα, από την οποία θα φτάσετε κολυμπώντας σε μια πελώρια σπηλιά, και ακόμα μία μεγάλη λωρίδα αμμουδιάς που κατηφορίζει γλυκά προς τη θάλασσα.

Το νησί μαζί με τον κόλπο του Λαγανά προστατεύονται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου. Ιδρύθηκε το 1999 και το οποίο ήταν το πρώτο εθνικό πάρκο που δημιουργήθηκε για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο.

Κερί, Ζάκυνθος

Βρίσκεται 19 χμ νοτιοδυτικά από την πόλη της Ζακύνθου και αποτελεί το ένα άκρο του κόλπου του Λαγανά και το νοτιότερο σημείο του νησιού.

Πέτρινα σπίτια και στενά δρομάκια, παλιά σπίτια που επέζησαν από τον καταστροφικό σεισμό του 1953 και τώρα είναι εκθέματα της τοπικής πλούσιας αρχιτεκτονικής, μια ολοζώντανη ιστορία σε έναν οικισμό.

Γιδάκι, Ιθάκη

Η παραλία Γιδάκι στα νοτιοανατολικά του νησιού, αποτελεί μία από τις ομορφότερες παραλίες του Ιονίου και κατ’ επέκταση της Ελλάδας. Και ενώ υπάρχει μονοπάτι που σε οδηγεί σε αυτή και που περνά μέσα από πεύκα και θάμνους ξεκινώντας από τον διπλανό όρμο του Σχίνου, υπάρχει όμως και ο ευκολότερος τρόπος μιας βάρκας ή ενός καϊκιού για να βρεθεί κανείς στην αγκάλη του πανέμορφου αυτού κόλπου.

Καταγάλανα δροσερά νερά, σε συνδυασμό με ολόλευκα βότσαλα όλων των μεγεθών, σε έναν ανοιχτό κόλπο με θέα την νησίδα Άτοκο, ιδανικό για απομονωμένο κολύμπι μπροστά σε ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, που σίγουρα θα σε κάνουν να πεισθείς για την αυθεντικότητα της Ιθάκης.