Ο Τέλης: Tα πιο διάσημα μπριζολάκια της πόλης

1.312

Οι συστάσεις για αυτό το μαγαζί είναι περιττές. Και πως να μην είναι άλλωστε, αφού σερβίρει τα πιο διάσημα μπριζολάκια της Αθήνας! Στην οδό Ευρυπίδου, στον αριθμό 86, λίγο πιο πάνω από την πλατεία Κουμουνδούρου, ο κ. Τέλης εδώ και περίπου 40 χρόνια ψήνει ό,τι πιο τρυφερό και γευστικό έχετε γευθεί στην πόλη.

Εκεί δε θα χορτάσετε με τη διακόσμηση. Παλαιακό και απλοϊκό δεν ενδείκνυται για όσους ψάχνουν ένα ντιζαϊνάτο μέρος για φαγητό. Μη σκάτε! Η προσήλωσή σας σε αυτά που γεύεστε θα σας κάνει να ξεχάσετε που βρίσκεστε.

Το 1977, ο Τέλης Γιαννιώτης κατέβηκε στην Αθήνα από τα Γιάννενα με τον αδερφό του Δήμο. Τα δύο αδέρφια άνοιξαν αρχικά ένα μπιφτεκάδικο στην Πλάκα, στην οδό Πανδρόσου αλλά το κτίριο που στεγάζονταν κατεδαφίστηκε από τον δήμο. Τότε αποφάσισαν να κατηφορίσουν στου Ψυρρή για να ανοίξουν, “Τα μπριζολάκια του Τέλη”.

Έτσι, χωρίς πολυτέλειες, αλλά με απλότητα και ποιότητα στις πρώτες ύλες, όλα αυτά τα χρόνια ο Τέλης ετοιμάζει χοίρινα μπριζολάκια, λεπτοκομμένα, σερβιρισμένα πάνω σε πατάτες τηγανιτές.

Σε αυτή την ψησταριά δεν είναι απαραίτητο να δείτε κατάλογο… Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, πέρα από τη μερίδα μπριζολάκια, το μπουγιουρντί και μια χωριάτικη σαλάτα, δεν θα χρειαστείτε τίποτα άλλο!

Το επίσης διάσημο Μουγιουρντί ή αλλιώς καριολίκι

INFO

Δευτέρα-Σάββατο: 12.00-00.00

Ευριπίδου 86, Αθήνα

210 3242775