Ο μικρός οικισμός του Αγίου Νικολάου με τα διάσημα ιαματικά νερά των λουτρών του Παυσανία (vid)

45

Ο παράλιος οικισμός του Αγίου Νικολάου απέχει 11 χιλιόμετρα από την λουτρόπολη των Μεθάνων, στα βόρεια της χερσονήσου και παίρνει το όνομά του από την ομώνυμη εκκλησία του Αγίου που έχει κτιστεί στο κέντρο του οικισμού. Μάλιστα θεωρείται ο πλησιέστερος προς τα ηφαιστειακά βράχια της χερσονήσου των Μεθάνων από τη βορινή πλευρά της.

Και ενώ στο μικρό της λιμανάκι έχετε την ευκαιρία να χαρείτε ένα δροσερό απολαυστικό μπανάκι στα καταγάλανα νερά με τα σκουρόχρωμα ηφαιστειακά βότσαλα που απλώνονται τόσο μέσα όσο και έξω από το νερό, λίγο μακρύτερα σας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη.

Τα πρόσφατα ανακαινισμένα ανθρακούχα λουτρά του Παυσανία, μια από τις διασημότερες ιαματικές πηγές των Μεθάνων, βρίσκονται πραγματικά σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό και θα σας εντυπωσιάσουν.

Με μια λιλιπούτεια προσεγμένη πισίνα και τη θερμοκρασία του νερού να φτάνει τους 39 βαθμούς Κελσίου, τα νερά τους ενδείκνυται για τη θεραπεία γυναικολογικών και δερματικών παθήσεων.

Πρόκειται μάλιστα για μια πηγή την οποία αναφέρει στα κείμενα του ο Παυσανίας, όπου το θειούχο νερό της θεωρείται πλούσια πηγή σε πυριτικό οξύ.

Από τον δρόμο, υπάρχουν μερικά σκαλοπάτια που οδηγούν στην πιο όμορφη “ατομική” πισίνα δίπλα στη θάλασσα που έχετε ποτέ συναντήσει. Ακολουθώντας τους κανόνες, βυθιστείτε στο υπέροχο ζεστό νερό τους και αφήστε το βλέμμα σας να χαθεί στην ανοιχτή γαλάζια θάλασσα.

Απολαύστε τα υπέροχα πλάνα της ομάδας Travel Inspiration: