Μαγικές βουτιές στην παραλία που κολυμπούσε… η Ωραία Ελένη

274

Βρίσκεται στην Κόρινθο, 9 χλμ νότια του Ισθμού. Αυτός ο μικρός οικισμός που πήρε το όνομά του από την Ωραία Ελένη, σας υπόσχεται μαγικές στιγμές και υπέροχες βουτιές σε καταγάλανα νερά.

Τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης κάθε Σαββατοκύριακο, πλημμυρίζουν από κόσμο κι αυτό γιατί η εύκολη πρόσβαση αλλά και η μικρή απόσταση από την Αθήνα κάνουν τον οικισμό ιδιαίτερα δημοφιλή.

Το χωριό διαθέτει δυο παραλίες. Όπως και στους περισσότερους παραθαλάσσιους οικισμούς του νομού Κορινθίας, στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, τα νερά είναι πεντακάθαρα και καταγάλανα. Η κεντρική παραλία του οικισμού είναι κατά τόπους οργανωμένη, ενώ πάνω από την πλαζ θα βρείτε πολλές επιλογές σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και beach bar.

Τα Λουτρά Ωραίας Ελένης απέχουν περίπου 13χλμ απο την Κόρινθο και το κοσμοπολίτικο Λουτράκι. Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου απέχει περίπου 50χλμ.

Η ιστορία του

Μέχρι τη δεκαετία του ’90, η περιοχή ήταν γεμάτη βάλτους ή χωράφια των κατοίκων του Γαλατακίου. Στην κορυφή ενός λόφου φαίνονται τα ερείπια ενός ανεμόμυλου που χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς ως πυροβολείο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά το Κιάτο και την Ακράτα αναζητήθηκαν νεές απομονωμένες παραθαλάσσιες περιοχές για δημιουργία εξοχικών. Μία από αυτές ήταν τα Λούτρα Ωραίας Ελένης. Αρχικά η κατοικίσιμη περιοχή ήταν κοντά στην παραλία όπου βρίσκονται τα ιαματικά λούτρα. Στα επόμενα χρόνια εξαπλώθηκε νοτιοανατολικά προς το χωριό Αλμυρή.

Τα χωριό πήρε το όνομά του από την Ωραία Ελένη, η οποία φέρεται να έκανε στις ιαματικές πηγές τα μπάνια της για να διατηρεί την ομορφιά της.

Τι να δείτε/ να κάνετε στα Λουτρα Ωραίας Ελένης

Εκτός από βουτιές στις υπέροχες παραλίες, μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ αλλά και να ψαρέψετε! Φυσικά δεν νοείται να πας στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης και να φύγεις χωρίς να μπεις στην ιαματική πηγή.

Επισκεφθείτε τους αρχαιολογικούς χώρους των Κεχρεών,  της Αρχαίας Κορίνθου και της Κυράς Βρύσης. Επίσης υπάρχουν πολλά μοναστήρια και ναοί. Ενδεικτικά, ο Ναός Αγίου Θεράποντος Γαλατακiου με υποδειγματική, σε παγκόσμιο επίπεδο, αρχιτεκτονική και οι Ναοί  Οσίου Παταπίου, Παναγίας Φανερωμένης, Αγίας Φοiβης διακόνου Αποστόλου Παύλου. Οπωσδήποτε πρέπει να πας στα θέατρα της Επιδαύρου, Σοφικού και Εξαμιλίων.

Extra Tip: Όσοι αγαπάτε το περπάτημα, ανεβείτε στον καταπράσινο λόφο με τον παλαιό ανεμόμυλο και απολαύστε θέα στον Σαρωνικό!