Καιρός: Ηλιοφάνεια και σήμερα – Πότε χειμωνιάζει

40

Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με τους ανέμους ωστόσο να παραμένουν ισχυροί, καθώς θα πνέουν βόρειοι από 5 ως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Ίδιο θα είναι το σκηνικό έως και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. 

Με το τέλος του Οκτώβρη αλλάζει και ο καιρός, καθώς από την επόμενη εβδομάδα έρχεται ραγδαία επιδείνωση με διαδοχικές κακοκαιρίες και ψυχρή εισβολή.

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά δείχνουν διάθεση να περάσουν και πάνω από τη χώρα μας, αφήνοντας αρκετές βροχές, ενώ συνδυαζόμενα με την πρώτη σημαντική πτώση θερμοκρασίας, είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν και αρκετές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας, ίσως και της κεντρικής ηπειρωτικής Ελλάδας.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Πέμπτη

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στη Μακεδονία τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς
Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων
ασθενών βροχών. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 και στη νότια Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.